ÜMMETİN YETİMLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

İnegöl İHH Başkanı İlhan Tatlı, Pakistan’da inşasına başlanan İnegöl Yetimhanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. İnegöl’ün “Veren el” olduğunu ifade eden Tatlı, “İnegöl olarak ümmetin yetimlerine sahip çıkacağız. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi…” dedi.

Yayınlama: 02.06.2016
925
A+
A-

MALİYETİ 530 BİN EURO

Pakistan’da inşası süren ve 530 bin Euro’luk maliyeti bulunan İnegöl Yetimhanesi hakkında bilgi veren Tatlı, “Zemin kat, birinci kat ve teras olmak üzere 3 kattan oluşacak bu yapının toplam 21 yatakhane mevcut olacak. İnşaat alanı toplam 2.230 metrekare.  Her yatakhanede 9-10 yetimin kalması planlanıyor” dedi.

 








BANGLADEŞ’TEKİ YETİMHANE TAMAMLANDI

İnegöl İHH olarak Bangladeş’te geçtiğimiz yıllarda yapılması planlanan, projelendirilen ve hayata geçirilen yetimhanenin hizmet vermeye başladığını belirten Tatlı, Bangladeş’teki Yetimhane’de şu anda 50 yetimin hayatını sürdürdüğünü belirtti.

 

—————————————————————————————————————————

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tatlı, “İslam coğrafyasının en önemli ülkelerinden olan, Kurtuluş Savaşı’nda Türk halkına yaptığı yardımlarla kardeş halkımız olan Pakistan halkı, İslami değerleri koruma noktasında göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı, sürekli olarak bir kaos içinde kontrol altında, eğitimsizlik, az gelişmişlik ve fakirlik kısır döngüsüne mahkum edilmektedir. Türk halkı olarak, maddi refah karşılığı batıya taviz vermeksizin, İslam dinine sahip çıkan Pakistanlı kardeşlerimizin, bu kısır döngüyü kırmaları için eğitim projelerinin desteklememiz zaruret arz etmektedir. Misyonerlerin toplumunu dönüştürmek için canhıraş biçimde çalıştığı bu topraklarda, genç kuşakların hem dini eğitimlerini alabilecekleri, hem de nitelikli birer birey olarak yetişebilecekleri eğitim kurumlarının desteklenmesi, İslam dünyasının geleceği açısından en fazla değere sahip yardım çalışmaları arasında yer almaktadır” dedi.

 

İnşası süren yetimhane ile ilgili bilgiler veren Tatlı, “Proje Haripur’daki Khubaib Koleji’nin içinde yeni bir yetimhane yapımı hedeflenmektedir. Zemin kat, birinci kat ve teras olmak üzere 3 kattan oluşacak bu yapının toplam 21 yatakhane mevcut olacak. İnşaat alanı toplam 2.230 metrekare.  Her yatakhanede 9-10 yetimin kalması planlanıyor. Giriş katında ve birinci katta 12’şer tuvalet ve 14’er banyo öğrencilerin hizmetinde olacaktır. Giriş katta ve 1. Katta olmak üzere toplam 2 adet yönetim odası olacaktır. Bunun dışında yapılacak binada bir adet de doktor odasının olması öngörülmüştür. Projenin 14 aylık bir sürede nihayete kavuşturulması planlanmaktadır. Binanın kullanıma açılmasıyla birlikte 200 e civarında yetim ve muhtaç öğrenci bu hizmetten istifade edecektir” dedi.

 

Tatlı, “Pakistan gelişmekte olmasına rağmen, büyük ekonomik zorluklar içinde, yoksulluk sınırında yaşayan insanların yaşadığı bir ülke olarak öne çıkmaktadır. Bu zor şartlardan da en çok yetimler etkilenmektedir. Yetimlerin kalacak yer ihtiyacı ve eğitim gereksinimi ülkenin önemli sorunlarından biridir. Bu açıdan, yapılacak proje önemli bir sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Eğitim fırsatından yoksun yetim ve muhtaç çocukları kurulan kompleks sayesinde eğitim süreci içine dâhil ederek, onların eğitimli, kendi ayakları üstünde durabilen ve başkalarına da faydalı olabilecek bilinçli birer Müslüman olarak yetişmesine vesile olmak bu projenin esas amacıdır. Bunun yanı sıra okuma-yazma oranının artmasını sağlamak, dolayısıyla ülkenin genel eğitim seviyesinin yükselmesine ve insanlarda eğitim odaklı bir duyarlılığın gelişmesine katkıda bulunmak projenin hedefleri arasındadır. Yine bu projeden, çocuklarının eğitimine bütçe ayıramayan yoksul ailelerin üzerinden bu yük alınarak onlara kısmi bir rahatlık sağlanması, daha da önemlisi, çocukların ağır işlerden ve okul dışında her an yüz yüze oldukları tehlikelerden uzak tutulması beklenmektedir” dedi.

 

“İnegöllüler her zaman veren el olmuştur” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Tatlı, “İnegöl olarak ümmetin yetimlerine sahip çıkacağız. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi… Bu nedenle Pakistan’da yapımı süren İnegöl Yetimhanesi için vatandaşlarımızdan, iş adamlarımızdan, hayırseverlerimizden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

BANGLADEŞ’TEKİ YETİMHANE TAMAMLANDI

2 Yıl önce İnegöl İHH tarafından başlatılan proje ile Bangladeş’te hayata geçirilen yetimhane ile ilgili bilgiler veren Tatlı, “Bildiğiniz gibi iki yıl önce yine bir yetimhane yapımı için kolları sıvamıştık. Bangladeş’te iki sene önce inşaatına başladığımız 50 yetimin hizmet alacağı İnegöl Yetimhanesi tamamladı. Bangladeş’teki İnegöl Yetimhanesi’nden 50 yetimimiz hayatını sürdürüyor” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.