126 YILLIK ÇiVi ÇAKILMADAN YAPILAN TARiHi AHŞAP EV BüYüLüYOR

İnegöl’ bağlı Eski Karacakaya Mahallesi’nde ilk izleri 1893 yılına ait, çivi çakılmadan yapılan ahşap ev, görenleri büyülüyor. Evi büyük dedesinin yaptığını belirten Sabahattin Can, ahşap evin doğallığı ile betonarme evlerden çok daha iyi olduğunu ifade etti.

Yayınlama: 08.05.2019
1.351
A+
A-

Kafkaslardan göç alan en büyük ilçelerden biri olan İnegöl’e Gürcistan Batum’dan 1893 yılında gelen vatandaşların yaptığı ev, estetik görüntüsü ile görenleri büyülüyor.

 

Evin sahibi Sabahattin Can (66) ahşap evi büyük dedesinin yaptığını ifade ederek, ahşap evin diğer evlere göre doğal ve sağlıklı olduğunu ifade etti.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sabahattin Can (66), “Çivi falan hiç bir şey yok. Bizim ekleme yaptığımız yerlerde var çiviler. Bu evi babamın dedesi yapış. Bizim bildiğimiz kadarı ile 1893 yılında Batum’dan gelmişler. O zaman gelip bu evi yapmışlar. Halen daha bu evi kullanıyoruz” dedi.

 

Ahşap evin, betonarme evlere göre çok doğal ve güzel olduğunu ifade eden Can, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Çok doğal. Her zaman serin ve ferah. Bu beton evlerden kat kat daha güzel. Yazın buraya geliyoruz ve kışın da İnegöl’e iniyoruz”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş