1982 YILINDA PARA KARŞILIĞINDA FRANSIZ AİLEYE SATILAN ARMEL’İ (AHMET) İNEGÖLLÜ İŞ ADAMI BULDU

1988 Yılında Kütahya’nın Domaniç İlçesi’nde meydana gelen olayda, babası tarafından para karşılığı bir Fransız ailesine evlatlık olarak verilen Armel C. (Ahmet Sevinç), yıllar sonra eniştesi İnegöllü iş adamı Ecevit Güneş’in bir dizi arama çalışması sonucu bulundu. 2015 Yılında bulunan Armel, her yıl düzenli olarak İnegöl ve Domaniç’e gelerek kendi öz kültürünü öğrenmeye çalışıyor.

Yayınlama: 11.11.2019
1.977
A+
A-

Abdullah ve Emine Sevinç’in ilk çocuğu olan Ahmet Sevinç, 1979 yılında dünyaya geldi. Emine Sevinç, 2. Çocuğuna hamile kaldığı dönemde felç geçirdi. Felç geçirmesinin ardından eşi Abdullah Sevinç, 9 yaşına gelen oğlu Ahmet Sevinç’i, 1988 yılında bir miktar para karşılığında Fransız bir aileye evlat olarak verdi.

 

Fransız ailenin çocuğu olarak Fransa’ya giden Ahmet Sevinç, Fransız vatandaşlığına geçirilerek Armel C. ismini aldı. Fransa’ya gittiği günden itibaren özel öğretmen eşliğinde Fransızca dersi alan Armel, Türkçeyi tamamen unutması için de bir dizi uygulamadan geçirildi.








 

Sadece Türkçe değil, dini konularda da tamamen farklı eğitimler alan Armel, kısa süre içerisinde İslam dininden uzaklaştırılarak, bir Fransız vatandaşı gibi büyütüldü.

 

Emine Sevinç ve kızı Zeynep Sevinç, Ahmet olarak bildikleri Armeli bulmak için birçok yere başvurdular ama netice alamadılar.

 

Daha sonra Zeynep Sevinç, İnegöl’ün tanınan iş adamlarından Ecevit Güneş ile evlendi. Bu konudan haberi olan Ecevit Güneş, eşinin ağabeyini bulmak istemesi ve dünya gözüyle abisini görmek istemesi nedeni ile kolları sıvadı ve arama çalışmalarına tekrar başladı.

 

Ecevit Güneş, 2014 Yılına kadar yaptığı arama çalışmalarından sonuç alamadı. Daha sonra Fransa’da yaşayan bir akrabası ile irtibata geçen Ecevit Güneş, kayın biraderi olan Armel’in adresini buldu. Daha sonra konsolosluk ile görüşen Güneş, kayın biraderi ile iletişime geçerek kendisini Türkiye’ye davet etti.

 

Yaşananları kısaca açıkladıktan sonra devam eden süreci anlatan Güneş, “Davetimiz üzerine Türkiye’ye geldi ve doğduğu yeri gezdirdik. Oradaki eski anılarını hatırladı. Ablası ve akrabaları ile hasret giderdi. Çok duygusal anlar yaşandı, gözyaşları döktü” dedi.

 

Armel’in Türk örf ve adetlerine yabancı kaldığını fakat yavaş yavaş öğrenmeye başladığını belirten Güneş, “Kendisi şuanda bizim örf ve adetlerimizi bilmiyor. Bizler de kendisi burayı ziyaret ettikçe elimizden geldiğince bir şeyler anlatıyoruz ve öğretmeye çalışıyoruz. Müslümanlığı kabul etmiyordu ilk zamanlar. Şuanda ise İslam’ı araştırıyor” şeklinde konuştu.

 

2015 Yılı’nda Armel’i bulduğunu belirten Güneş, “2015 Yılında kendisini bulduk. Türkiye’ye geldi dediğim gibi. Her yıl düzenli olarak Türkiye’ye geliyor. Eşi bir Portekizli ve 2 çocuğu var. Kayınvalidem, eşim ve Armel, babaları ile görüşmüyor. Armel Fransız aileye verildiği günden beri görüşmüyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Güneş, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Gerçekten çok farklı bir hayat hikâyesi. Allah kimsenin başına vermesin. Çok şükür ki kendisini bulduk ve ata topraklarına tekrar bu insanın gelmesine vesile olduk”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.