228 kişi boşandı

Her yıl yaklaşık 2 bin kişinin evlendiği İnegöl’de 2018 yılında 1079 kişi evlenirken, 228 kişide çeşitli sebeplerden dolayı boşandı.

Yayınlama: 11.08.2018
1.056
A+
A-

Her Türkiye’de 600 bin kişi özellikle yaz sezonunda görkemli düğünler ile birlikte dünya evine giriyor. Yine her yıl Türkiye’de ortalama 100 bin kişi ise çeşitli sebeplerden dolayı boşanıyor.

İnegöl’de ise he yıl ortalama 2 bin kişi dünya evine girerken, ortalama 400 çift ise çeşitli sebeplerden evliliğini bitiriyor.

 






Yılın ilk yedi ayında ise , Ocak ve Temmuz ayları arasında ilçemizde 1079 çift nikah dairesine başvurarak evlenme işlemlerini gerçekleştirirken, 228 çift ise İnegöl Adliyesi’nde bulunan Aile Mahkemesine başvuruda bulunarak boşanma işlemlerini gerçekleştirdi.

 

EVLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

​Evlendirme Yönetmeliğinin 20 nci maddesi gereğince evlenme dosyasında; Beyanname (İzin belgesi talebinde evlenme izin belgesi iki örnek olarak düzenlenir.) resmi ve özel sağlık kurumu ve kuruluşlarından alınacak sağlık raporu/resmi sağlık kurulu raporu, rıza belgesi, vesikalık fotoğraf, nüfus kayıt örneği veya evlenme ehliyet belgesinin bulunması zorunludur.​

 

NİKAH BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Birbirleriyle evlenecek erkek ve kadının, içlerinden birinin oturduğu yerin evlendirme memurluğuna birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir. Evlenecek erkek ve kadın ayrı ayrı evlendirme memurluklarına müracaatları mümkün değildir.​

 

SAĞLIK RAPORU NEREDEN ALINIR

Evlenmeye engel hastalık bulunmadığına dair sağlık raporları, sağlık ocakları, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerinden alınmalıdır. Evlenme belgeleri ne kadar süre geçerlidir?Evlenme yapılmasına ilişkin olarak tanzim edilen belgelerin Ülkemizde altı ay süre ile geçerlidir. Yabancı ülkelerdeki geçerlilik süresi o ülkenin milli kanunlarını ilgilendirmektedir.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş