25 BİN AHISKALI VATANDAŞLIK BEKLİYOR

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Ahıska Türleri’nin vatandaşlık sorunu ile ilgili konuları görüşmek için gittiği Ankara’da açıklamalarda bulundu. 38-35 sayılı yasaya ek madde konulması için çalışmaların devam ettiğini belirten Taş, “25 Bin civarında vatandaşlık bekleyen Ahıskalı var” dedi.

Yayınlama: 29.04.2016
630
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Taş, “İki günlük Ankara ziyaretinde bulunduk. Konumuz vatandaşlık ile alakalı konuları devam ettirmek. Güzel, olumlu çalışmalar oldu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüştük. Kendilerinden destek aldık. Şimdi zaten özel bir kanun hazırladık. 38-35 sayılı yasaya ek madde hazırladık. Onun çalışmalarını yaptık. Onu yürürlüğe sokabilirsek, bundan sonra inşallah işlemlerimiz çok daha kolay olacak. Vatandaşlık almamız daha kolay olacak. Bütün birimlerin bu konuda görüşlerini aldık ve olumlu karşıladılar. Önümüzdeki günlerde ziyaretlerimi devam ettireceğiz. 5 Yılı dolanlarla ilgili sıkıntılar vardı.  Onunla ilgili Nüfus Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’müz ile görüştük. O tür sıkıntıların listesini toplanıp, bir çözüme kavuşturulacağı söylendi”

 

“Devlet büyüklerimiz çalışmalarımızı sürdürmemizi istediler. Kendileri de bizlere sürekli bu çalışmaları yapmamızı ve devamında da sorunlarımızın daha çabuk hallolacağını ifade ettiler. Önümüzdeki iki üç ay içerisinde de bu ziyaretleri sürekli hale getireceğiz. Şu anda 25 bin civarında vatandaşlık bekleyen Ahıskalı var. Bunların inşallah vatandaşlığının verilmesi için çalışmalar yapacağız. Sonradan gelenler için ise sıkıntılar minimum seviyeye düşmüş olacak” dedi.






 

Ankara ziyaretinin ardından Erzincan’a gideceklerini ifade eden Taş, “Birazdan Erzincan’a doğru yola çıkacağız. Sizinde bildiğiniz gibi Ahıskalı vatandaşlar oraya yerleştirilmişti. Onlarla istişare yapmak için gideceğiz. Onların sıkıntıları var mı, onları konuşacağız. Çalışmalarımız bu noktada sürüyor. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş