4-6 Yaşta Hedef Büyük

Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren 26 adet 4-6 yaş Kur’an kursunda 503 öğrenciye Kur’an-ı Kerim öğretildiği bildirildi. İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, önümüzdeki dönemde bu rakamı üç katına çıkaracaklarını söyledi.

Yayınlama: 19.01.2018
943
A+
A-

İnegöl Müftülüğü olarak Kur’an hizmetlerine çok ehemmiyet verdiklerini belirten Müftü Kazım Güzel, “Geldiğimizde burada 4-6 yaş Kur’an-ı Kerim yoktu. Şu anda 12 adet 4-6 yaş Kur’an kursumuz oldu. İkinci dönemde de 4-6 kursu açmaya devam edeceğiz. 12 adet 4-6 yaş Kur’an kursu haricinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ‘Dinimi Seviyorum, Öğreniyorum’ protokolü imzalamıştık. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 14 farklı ana sınıfına hocalarımızı göndererek Kur’an eğitimi veriyoruz. Toplam 26 yerde, 32 sınıfta çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim öğretiyoruz. Müftülüğümüze bağlı 12 yerde 245, Milli Eğitim Müdürlüğünde ise 308 olmak üzere toplam 503 öğrenciye hitap ediyoruz” dedi.

“Bu işi hem kendimiz öğreniyoruz hem de öğretiyoruz” diyen Güzel, “4-6 yaş özel bir ihtisas istiyoruz. Ana sınıfı öğretmenliği hakikaten pedagojik formasyon açısından önemli. Bizim hoca hanımlarımızın da hem Kur’an kursu formasyonu taşıması, hem de 4-6 yaş çocuğu okutacak donanıma sahip olmaları gerekiyor. Biz hoca hanımlarımızı bu noktada yetiştiriyor ve kurslarımızı arttırıyoruz. Kurslarımızda aslında biz üç çeşit eğitim veriyoruz. Birinci eğitim, kurslarda görev alacak hocalarımızı eğitiyoruz. Rehberlik, pedagojik formasyon açısından ehil kişileri çağırarak hocalarımızı yetiştiriyoruz. İkincisi, veli toplantıları yaparak velilerimizi yetiştiriyoruz. Pedagojik formasyon açısından eğitim şuurunu ailelerimize kazandırıyoruz. Üçüncü olarak da öğrencilerimizi yetiştiriyoruz” diye konuştu.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.