8.5 METRE UZUNLUĞUNDA KOLTUK ÜRETİLDİ

Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren bir mobilya firması, özel sipariş üzerine 20 kişilik ekip ile 5 günde 8.5 metre uzunluğunda koltuk üretti.

Yayınlama: 08.10.2019
1.017
A+
A-

İnegöl Mobilya Sanayisinde faaliyet gösteren bir firma, İstanbul’dan bir otelin özel siparişi üzerine yaklaşık 20 kişinin 5 günlük çalışması sonucu 8.5 metre uzunluğunda koltuk üretti.

 

Firma sahibi Ahmet Büyükkaşıkçı (36), özel sipariş üzerine Ar-Ge çalışması yaptıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:








 

“İnegöl’de faaliyet veriyoruz. Koltuk, sandalye üzerine üretimimiz mevcut. Bundan yaklaşık bir hafta önce müşterimiz geldi. Otel lobisi için bizden 8.5 uzunluğunda bir koltuk talep etti. Bizde buna istinaden müşterimizin talebini değerlendirdik. Ar-Ge çalışmasını yaptık. Alt kasasını profilden yapmayı, üzerine kumaş kaplamayı düşündük. Müşterimiz de bunu kabul etti. Sonra 4-5 günlük hummalı bir çalışma sonucunda, 8.5 metre uzunluğunda, tek parçadan oluşan koltuğumuzu meydana çıkardık. Güzel oldu fakat işleyiş tahmin ettiğimiz gibi kolay yürümedi. Döşeme kısmına çıkartmak, tekrar bunu döşemek, montajlamak, aşağıya indirmek, yaklaşık 16-17 kişilik bir ekibi tamamen kilitledi. Güzel bir çalışma oldu”

 

Büyükkaşıkçı, daha önce Türkiye’de 8.5 metre uzunluğunda herhangi bir koltuk üretiminin yapıldığını duymadığını ve görmediğini ifade etti.

 

Firma sahibi Ahmet Büyükkaşıkçı, 4-5 günlük üretim süreci içerisinde 20 kişinin hummalı bir çalışma gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Bunun üzerinde dikişçi ablayı da sayarsak, ayakları montajlayan arkadaşları da sayarsak, kasamızı yaptırdığımız metal ekibi de sayarsak yaklaşık 20 kişi bu koltukla uğraştı. İnanın kasayı dükkâna getirmek için bile tır tuttuk” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.