11.02.2016Posoflulardan Aktaş’a ziyaret

Kısa bir süre önce yapılan kongre sonrası göreve gelen Özgen Kurşun Başkanlığındaki İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi, protokol ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlama: 11.02.2016
377
A+
A-

Gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Dernek Başkanı Özgen Kurşun, “10 Ocak´ta yaptığımız kongreyle Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği yönetime geldik. Daha sonrasında da yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımını yaptık. Bunun akabinde de protokol ziyaretlerimize başladık. Bugünde Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ı ziyaret ediyoruz. Yönetim kurulumuzu genç arkadaşlarımızın çoğunluğunu oluşturduğu dinamik bir yapıya haiz olarak oluşturduk. İnşallah dernek olarak bu genç ekibimizle güzel işlere imza atmaya çalışacağız. Bu maksatla yönetim olarak Gençlik Kolları oluşturmaya karar verdik” dedi.

 

Kurşun;“Posoflular olarak İnegöl´de yoğun bir nüfusumuz var. Posoflu kardeşlerimizin kültürlerini, adetlerini, gelenek ve göreneklerini en güzel şekilde yaşatmak için dernek yönetimi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği olarak daha önce bütün şenliklerde ve etkinliklerde yer aldığımız gibi bundan sonrada bu tür organizasyonlara aynı şekilde katılım göstererek daha da güzel şeyler yapmaya çalışacağız. Son olarak Belediye Başkanımızın bizleri bugün kabul ettikleri için huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.






 

Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özgen Kurşun ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl, Kafkaslardan ve Balkanlardan beraberinde Anadolu’nun çeşitli yörelerinden gelen insanların oluşturduğu çok renkli ve canlı bir çiçek bahçesine haiz bir şehir konumundadır. Bu çiçek bahçesinin önemli nüvelerinden olan Posoflu hemşerilerimizde kültürlerini yaşatmak adına dernek olarak önemli çalışmalara imza atıyorlar. Bu maksatla kültür ve hemşeri derneklerimiz örf, adet ve kültürün yaşatılması, birlik ve beraberliğin devam ettirebilmesi adına önemli bir görev üstlenmektedirler” dedi.

 

Aktaş; “Bugüne kadar gerek Posoflular derneğinde gerekse de farklı derneklerimizde ve sivil toplum kuruluşlarımızda görev yapmış tüm başkanlarımıza ve yöneticilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ölenlere Allahtan rahmet diliyor, hayatta olanlara da sağlıklı ve uzun ömürler temenni ediyorum. Bundan sonrada bu işlerde görev alacak arkadaşlarımıza da kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.

 

Posoflular Derneği gerçekten çok güzel organizasyonlar yapan, belediye olarak çalışmalarına da destek verdiğimiz bir derneğimizdir diyen Aktaş; “ Yeni seçilen dernek başkanımız da bizim yakinen tanıdığımız bir büyüğümüz. Ekibiyle beraber İnegöl’ümüze ve Posoflu hemşerilerimiz adına çok güzel ve hayırlı işler yapacaklarına yürekten inanıyorum. Posof biliyorsunuz bizim kardeş şehrimizdir. İnegöl Posof’tan, Şavşat’tan, Erzurum’un ve Trabzon’un farklı ilçelerinden ve Anadolu’nun farklı yörelerinden gelen vatandaşlarımızın gönüllerinde ve kalplerinde geldikleri yerlerin var olması kaçınılmaz bir gerçek. Derneklerimiz aracılığıyla bu hasret ve özlem bir nebzede olsa giderilmeye çalışılmaktadır” dedi.

 

Aktaş; “Belediye olarak karşılıklı olarak yardımlaşma ve dayanışma ile aramızdaki bağları daha da üst seviyeye çıkarmaya çalışmaktayız. Bu noktada dernek yönetiminde görev alan arkadaşlara cesaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde bunun fedakarlık isteyen bir iş olduğunu düşünmekteyim. Kültürlerimizin yaşatılması ve birlik beraberliğimizin artması noktasında bu işlerde görevlerini yapmaya çalışan arkadaşlarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Konuşmaların ardından Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özgen Kurşun, ziyaretin anısına Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a hediye takdim etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş