16 BİN TL CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Ramazan Ayı içersinde yaptıkları denetimlerde 4 işletmeye toplam 16 bin 600 TL cezai işlem uyguladıklarını ve bunu işletmelere tebliğ ettiklerini belirtti.

Yayınlama: 20.06.2016
1.028
A+
A-

 

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, makamında açıklamalarda bulunarak, denetimlerle ilgili bilgiler verdi.

 






YILDA EN AZ 2 KEZ DENETLENİYORLAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mahmut Doğru, “Denetimlerimiz sadece Ramazan ayı içerisinde değil, bütün yıl boyunca aralıksız olarak devam ediyor. Sonuçta gerek normal denetimlerimizi, gerekse ihbar sonrası hasıl olan denetimlerimiz, öncelikli olarak gerçekleştiriyoruz. Geçmiş açıklamalarımızda da bahsetmiştik, İnegöl’de şu anda gıda denetim sistemine kayıtlı 2 bin 100 gıda satışı gerçekleştiren işletme mevcut. Dolayısıyla bunların 6 ayda bir olmak üzere yılda en az iki defa denetim yapmamız gerekiyor. Özellikle toplu tüketimin yapıldığı yemek sanayileri, fırınlar, unlu mamuller ve restoranlar öncelik teşkil ediyor. Bunlara riske dayalı denetim ismi verilir. Bunlar bizim açımızdan öncelik arz ediyor. Dolayısıyla bu gibi işletmeleri biz yılda en az iki defa denetliyoruz” dedi.

 

4 İŞLETMEYE 16 BİN 600 TL CEZAİ İŞLEM

Ramazan ayında özellikle askıda gıda ürünü satışlarının fazlalaşması nedeni ile denetimlerin sıklaştırıldığını belirten Doğru, “Ramazan ayının kendine has halleri var. Tabi Ramazan ayı ile birlikte birdiğiniz gibi ortalıkta tatlı satışları başlıyor veya adam dışarıya tezgah açıyor tatlı gibi şeyler satıyor.Bu nedenle Ramazan ayının bu has durumlarından dolayı denetimlerimizi arttırıyoruz. Gıda bankamıza kayıtlı olan işletmeleri denetliyoruz. Ramazan Ayı ile beraber son 15 günde ilçemizde faaliyet gösteren 4 işletmeye toplam 16 bin 600 TL cezai işlem uyguladık ve kendilerine tebliğ ettik. Diğer denetimlerimiz de aralıksız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

GIDA MÜHENDİSİ BULUNDURMALILAR

Kapasitesi yüksek olan işletmelerde gıda mühendisi bulundurulmasının zorunlu olduğunu belirten Doğru, konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Fırınlarda, AVM’lerde, yemek sanayilerde,toplu tüketimin yapıldığı yerlerde gıda mühendisi bulundurma zorunluluğu var bazı kapasitenin üzerindeki işletmelerde. Tabi bunların da kontrolünü biz yapıyoruz. Dolayısıyla İnegöl’de geçmiş yıllara göre bayağı bir mesafe kat ettik. Tabi bunu söylememiz her şeyin güllük gülistanlık olduğu anlamına gelmesin”

 

DENETİMLER HABERSİZ YAPILIYOR

Son olarak devam eden denetimler hakkında bilgiler veren Mahmut Doğru, “Denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. İkişer kişi olmak üzere dört ekip ile denetimlerimizi sürdürüyoruz. Denetimlerde esnasında dikkat ettiğimiz hususlarda var. İşletmeleri habersiz ve birdenbire ziyaret ediyor denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bazen araçlarımızı işletmeye uzak bir mesafeye çekip öyle denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş