36 ARAÇLA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İnegöl Belediyesi, kar yağışının yeniden başlamasıyla birlikte tüm ekiplerini sahaya sürerek karla mücadele çalışmalarını hızlandırdı.

Yayınlama: 29.12.2016
772
A+
A-

Kış aylarının gelmesiyle birlikte karla mücadele ekiplerini hazırlayıp müdahale için teyakkuz halinde tutan İnegöl Belediyesi, önceki gün akşam saatlerinde başlayan yağışlarla birlikte ulaşımda sorun yaşanmaması için çalışmalara başladı.

 

KIRSALDA 5 EKİP SAHAYA İNDİ






Kırsal mahalleler ve merkezde karla mücadele ekipleri Çarşamba akşamından itibaren sahaya indi. Yağışların başlamasıyla kırsal mahallelerde kapanan kırsal mahalle yollarının açılması için hazırlanan eylem planı doğrultusunda, ulaşımın aksamaması adına yoğun bir mesai başladı. Karla mücadele çalışmaları kapsamında 5 bölgeye ayrılan kırsal mahallelerde 2 bölgede Bursa Büyükşehir ve 3 bölgede de İnegöl Belediyesi olmak üzere 5 ayrı ekip yolların açık tutulması için hummalı bir çalışma başlattı. Yüksek kesimlerde kapanan yollar bölgedeki ekipler tarafından açılıyor.

 

KARLA MÜCADELE MERKEZDE DE SÜRÜYOR

Karla mücadele çalışmaları merkezde de aynı yoğunlukla sürüyor. Gece saatlerinden itibaren şehir merkezinde trafik akışının etkilenmemesi için cadde ve sokaklar İnegöl Belediyesi ekiplerince temizleniyor. Araçların yanı sıra yayaların da kar yağışından etkilenmemesi için bir yandan da kaldırım temizleme çalışmaları sürdürülüyor. İnegöl merkezde kar yağışı ulaşımda aksamaya sebep olmazken, karla mücadele başarılı bir şekilde devam ediyor.

 

4 MEVSİMİN GÜZELLİKLERİNİ DE YAŞIYORUZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, karla mücadele çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaparak ilçe halkının günlük yaşamında bir aksaklık olmaması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Çarşamba akşamı kar yağışının başlamasının ardından ekiplerin zaman kaybetmeden görevli oldukları bölgelerde çalışmalara başladıklarını belirten Aktaş, “4 mevsimin güzelliklerini ayrı ayrı yaşama fırsatı bulduğumuz memleketimizde, bir kış sezonunu daha yaşıyoruz. Bizler de bu bilinçle yazına ayrı, kışına ayrı hazırlandığımız İnegöl’ümüzde karla mücadele çalışmaları için haftalar öncesinden hazırlığımızı yapmış ve ekiplerimizi olası bir kar yağışında özellikle ulaşımın aksamaması adına müdahale edecek şekilde bekletiyorduk. Çarşamba akşamı etkisini arttıran kar yağışı kırsal mahallelerimiz ve yüksek kesimler ile birlikte şehir merkezinde de oldukça etkili oldu. Kar yağışının başlamasıyla ekiplerimiz görevli oldukları bölgelerde karla mücadele çalışmalarının startını verdi. Şuanda hem kırsalda hem şehir merkezinde hummalı bir şekilde karla mücadele çalışmalarımız sürüyor” dedi.

 

36 ARAÇLA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kırsal mahallelerde ve şehir merkezinde ulaşımda herhangi bir aksamaya sebebiyet vermemek adına yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgi veren Aktaş, “Kırsalda şuanda 2’si Büyükşehir ve 3’ü İnegöl Belediyemizin ekipleri olmak üzere 5 ayrı ekibimiz yolları açıp sorunsuz ulaşımı sağlamaya çalışıyor. Yüksek kesimlerde kar yağışının etkisi oldukça yüksek. Ekiplerimiz zorlu şartlara rağmen hummalı bir şekilde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehir merkezinde yolların kürüme araçlarıyla temizlenmesi, tuzlama ve kaldırımların temizlenmesi çalışmalarımız da devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan bütün araç, iş makinesi ve işçi personel ile bu çalışmalar yapılıyor. 16 adet kamyon, 7 adet kazıcı yükleyici, (kazıcı yükleyicilerden 5 tanesine sensorlu kar küreme bıçağı takılmıştır) 3 adet yükleyici, 3 adet greyder, 2 adet tuzlama, 5 adet ekip aracı olmak üzere toplam 36 adet iş makinesi ve tüm işçilerimiz ile 116 mahallemizde karla mücadelemiz aralıksız sürüyor. Kar yağışı sürdüğü müddetçe çalışmalarımız da devam edecek.” diye konuştu.

 

Aktaş, ekiplerin gece gündüz teyakkuzda olduğunu ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için karla mücadele edildiğini kaydederek, kapanan yollar ve kar yağışı nedeniyle yaşanan aksaklıklarla ilgili vatandaşların 153 numaralı telefondan sorunlarını iletebileceğini söyledi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş