51 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

İnegöl Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı dün Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 32’si İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve 2’si takrir maddesi olmak kaydıyla toplam 51 madde görüşüldü.

Yayınlama: 05.03.2016
485
A+
A-

Şubat ayı faaliyetlerinin sinevizyon şeklinde izlenilmesinin ardından başlayan mecliste İmar Komisyonuna havale edilecek 21 İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ardından ise karar verilecek olan 11 İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

TEKKE’YE SÜT TOPLAMA ALANI






Tekke Mahallesi’nde bulunan bir alanın Süt Toplama Merkezi olarak 10 yıllığına Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

 

MHP’DEN HİSSE SATIŞLARINA RET

Özel mülkiyete konu ifraz edilemeyen Belediye hisselerinin satışı kararı MHP grubunun 8 ret oyuna rağmen AK Partili Belediye Meclis üyelerinin onayı sonucunda oy çokluğu ile kabul edildi.

 

CADDE VE SOKAKLAR İSİMLENDİRİLDİ

İnegöl’ün muhtelif bölgelerinde bulunan ve isimsiz olan cadde ve sokakların isimlendirilmesi ile alakalı konu Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda isimleri bulunmayan cadde ve sokakların; Mesudiye Mahallesi Sarıçam Sokak, Turgutalp Mahallesi Üniversite Sokak, Kozluca Mahallesi Kozluca Yolu Caddesi, Huzur Mahallesi 68, 69 ve 70 nolu sokaklar ve Akhisar Mahallesi’nde Hüsnü Güven Caddesi şeklinde isimlendirilmeleri komisyonca meclise sunuldu. Görüşülen madde meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

 

PİST BÜYÜTÜLÜYOR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “DOSTUM’da 9 civarında branşımız var. Ana branşımız sivil havacılık ve yamaç paraşütü. Yenice’ye ve İnegöl’e ciddi değer katacak. 400 bin TL miktarında BEBKA desteği aldık. Ulusal basında da ciddi yer buldu. Ayın 14’ünde tek motorlu, çift kişilik eğitim uçağı ihalemiz var. Buradaki pistin daha da büyütülmesi durumu ortaya çıktı” dedi. Proje kapsamında alanın kamulaştırılmasına oy birliği ile karar verildi.

 

CANLI MÜZİĞE İZİN ÇIKMADI

İnegöl Belediye Meclisi tarafından Şubat ayı Meclis Toplantısı’nda Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edilen canlı müzik izni ile ilgili konu üzerinde yapılan araştırma ve değerlendirmeler meclise sunuldu. Yapılan tespitler neticesinde konutların altında, üstünde ve bitişiğinde olan işletmelere canlı müzik izni verilmemesi, düğün salonları özel yapı şeklini gerektiren işletmeler olduğu için çevresel gürültü yönetmeliğine göre canlı müzik izni verilebileceği, içkili yerler olarak belirlenen bölgelerdeki işletmelere söz konusu yönetmelik gereğince izin verilebileceği, ayrıca konutlardan bağımsız olarak yapılan işletmelere de çevresel gürültü yönetmeliğine göre canlı müzik izni verilebileceğine oy birliği ile karar verildi.

 

YENİ ARAÇ ALINIYOR

Çöp toplama çalışmalarında ve sokak temizliğinde gerçekleşecek aksaklıklara mahal vermemek adına 1 adet otomatik sokak süpürme aracının alınması meclise sunuldu. Yapılan görüşme sonucunda aracın alımına oy birliği ile karar verildi.

 

BELEDİYE ASFALTTAN KAZANÇLI ÇIKACAK

Asfalt tapımı ihalesinin 3 yıl süre ile yapılması konusu Belediye meclisine sunuldu. İhalenin neden 3 yıl süre ile yapıldığının sorulması üzerine konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Normalde yıllık yapılıyordu ama 3 yıllık yapmayı uygun gördük. Büyükşehir ana arterlerde, köyden mahalleye dönüşen bölgelerin yollarında çalışmalar yapıyorlar. Küçük yapınca rekabet oluşmuyor ama büyük yapılınca gelecek firmalar arasında rekabet oluşuyor. Fiyat olarak da metrekare başına daha makul fiyat almak söz konusu” dedi. Yapılan açıklamanın ardından görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi.

 

Meclisin sonunda sırasıyla söz alan MHP’li Meclis Üyesi İsmail Karaman ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş Başkan Aktaş, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Selahattin Külcü’nün Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Başkanlığı görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

 

GURURLUYUM

AK Partili Meclis Üyesi Selahattin Külcü ise, “Türkiye Tarım kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, 16 merkez birliği, bin 625 birim kooperatifi olan bir kuruluştur. Tarım Kredi Kooperatifleri Türkiye’de çiftçinin en büyük örgütüdür. 1 milyon 200 bin ortağımız yıllık 7 milyar TL kredi girdisi sağlamaktadır. Pazartesi günü böyle bir göreve başladım. İnegöl ve Türkiye için hayırlı olsun, Allah utandırmasın. İsmail Bey ve grubuna çok teşekkür ediyorum. Bu 150 yıllık bir kurum ve Bursa’dan ilk defa bir başkanı oldu. Bu konuda gururluyum” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş