70 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

İnegöl Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül, 2016 yılını değerlendirerek yıl sonuna kadar İnegöl’de 69 bin 700 fidanı toprakla buluşturacaklarını ifade etti.

Yayınlama: 01.12.2016
708
A+
A-

2016 yılında yapılan ağaçlandırma çalışmalarını değerlendiren İnegöl Orman İşletme Müdürü Nejdet Güdül, yıl sonuna kadar 69 bin 700 fidanı toprakla buluşturacaklarını belirtti.

 

YILBAŞINA KADAR FİDAN DİKİMİ DEVAM EDECEK






Boğazköy Barajı etrafında yeşil kuşak ağaçlandırma projesi kapsamında 18 bin adet Toros sediri dikildiğini ifade eden Nejdet Güdül, “2016 yılı ağaçlandırma programı kapsamında hem İnegöl hem de Yenişehir ilçelerinde 18 bin adet Toros sediri Boğazköy Barajı etrafında yeşil kuşak ağaçlandırma projesi kapsamında dikildi. Aynı zaman da 35 bin adet yabani meyve dediğimiz yabani kiraz, elma, üveys, ahlat, muşmula gibi yaban hayvanlarının yararlanabileceği fidanlardan dikildi. 600 adet doğu çınarı İnegöl’ün merkezinden Oylat kavşağına kadar karayolunun iki tarafına dikildi. Aynı zamanda burada önümüzdeki günlerde tamamlama da yapılacak. Ayrıca bin 950 adet badem, bin adet ceviz gelir getirici tür ağaçlandırması yapıldı. Sonbaharın kurak geçmesinden dolayı 2016 yılı ağaçlandırma çalışmalarının kalan kısmı da havalar müsaade ettiği sürece yılbaşına kadar bitirilecek. Programımızın toplamında 174 hektar sahada 69 bin 700 adet fidan dikmiş olacağız” dedi.

 

KURUMLARIN TALEPLERİNE CEVAP VERDİK

Okullar Hayat Bulsun projesi kapsamında İnegöl’de ki 9 adet okulda çeşitli ağaç türlerinden 3 bin 534 adet fidan dikildiğini belirten Güdül, “21 Mart Ormancılık Haftası kapsamında İnegöl ve Yenişehir de 5 bin adet fıstık çamı ve mavi selvi dağıtımı yapıldı. Aynı zamanda Yenişehir ilçesin de 4 adet okula 422, 4 mezarlığa 230, Huzurevi ve belediye parkına 92, bir caminin de etrafına 132 adet fidan dikimi yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarından gelen fidan taleplerini de değerlendiriyoruz. Yılbaşına kadar da iki köyden gelen talebe cevap vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş