96 YAŞINDA Ki DANSÇI BURSALILARI COŞTURDU

Uluslararası Çveneburebi Folklar Festivali için İnegöl’e gelen Dünyaca ünlü Gürcistanlı BERMUXA gurubu İnegöllüleri coşturdu. Dünyanın en yaşlı ekiplerinden olan BERMUXA gurubunun en yaşlı üyesi 96 yaşındaki Muhammed Iremadze ise neşeli ve hayat dolu yöresel oyunuyla tüm misafirlerce ayakta alkışlandı.

Yayınlama: 30.06.2019
728
A+
A-

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Uluslararası Halk Dansları İnegöl Hikmet Şahin Kültür Parkında bulunan Amfi Tiyatroda gerçekleştirildi. İnegöllülerin yoğun katılım gösterdiği programa ise Gürcistan’dan gelen BERMUXA gurubu damga vurdu. En genç üyesi 60 yaşında olan gurubun sergiledikleri yöresel halk dansları ilgiyle izlendi. Gurubun en yaşlı üyesi 96 yaşındaki Muhammed Iremadze ise neşeli ve hayat dolu kişiliğiyle ayakta alkışlandı.

 

Gurubun en yaşlı üyesi olan Muhammed Iremadze yaşına rağmen hala bu kadar nasıl hayat dolu olabiliyorsun sorusuna ise şu cevabı verdi; “ Havası temiz bir yerde yaşıyoruz. Köyümüz çok güzel bir yerde. Hayvanlarımız var, sularımız soğuk tamamen doğal besleniyoruz. Köyde çalışıyor, ekiyor, biçiyoruz. Mısır ekmeğiyle besleniyoruz. Bu oyunları çocukluğumdan beri oynuyorum ve bugün 96 yaşındayım halan daha oynamaya devam ediyorum. Türkiye, Bulgaristan, Polonya gibi bir çok ülkede bu oyunları oynadım”








 

Iremadze İnegöl’ü nasıl buldunuz sorusuna ise, “Ben öyle bir yere geldim ki sanki küçük bir Batum burası. İnegöl halkı bizi çok güzel ağırladı ben çok teşekkür ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.