102 AHISKALI SAĞLIKÇI GÖNÜLLÜ HİZMET VERMEK İSTİYOR

DATÜB İcra Komitesi Başkanı Mehmet Taş, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Ayhan Kalyoncu’yu ziyaret ederek, 102 Ahıskalı Sağlıkçının koronavirüs ile mücadelede gönüllü hizmet vermek için imzaladığı dilekçeleri teslim etti.

Yayınlama: 01.04.2020
4.546
A+
A-

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Ayhan Kalyoncu ile gerçekleştirilen görüşmeye DATÜB İcra Komitesi Başkanı ve aynı zamanda İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Başkan Yardımcısı Osman Hatipoğlu, DATÜB Bursa İl Temsilci Yardımcısı Orhan Faik, Ahıskalı sağlıkçılar Senem Arif, Faik Faig, Mevlut Nebi, İbrahim Murat katıldı.

 

Ziyarette açıklamalarda bulunan DATÜB İcra Komitesi Başkanı Mehmet Taş, “Türkiye’nin Ahıska Türkleri için verdiği destekten dolayı müteşekkiriz. İster vatandaşlık, isterse de ikametle ilgili sorunlar çözüldü. Her nerede olursa olsun Ahıska Türkünün Türkiye devletinin desteğini hissediyor. Vefa borcu olarak Ahıskalı sağlıkçıların dünyanın ve içerisinde bulunan Türkiye’nin bu zor zamanda, pandemi döneminde Covid-19 ile mücadelede devletinin yanında olduğunu ifade etmek için gönüllü olarak çalışmaya hazır olduklarını ifade ediyoruz” dedi.








 

Konuşmalarını sürdüren Taş, şu ifadeleri kullandı:

“Doktorların gönüllülük esasında devletimize katkı sağlamak için bir araya gelerek dilekçeler verdiler. Ve bizim de vekaleten bu dilekçeleri size sunmamızı istediler. 102 Sağlıkçımız gönüllü olarak imzaladıkları dilekçelerini getirdik. 300’e yakın Ahıskalı sağlıkçı ise denklik nedeni ile şuanda beklemede. Aama ihtiyaç duyulması halinde onlarda gönüllü olarak göreve hazır”

 

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Osman Hatipoğlu ise, “Türkiye’de 300’e yakın diploma denkliği bekleyen doktor var. İzmir Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Agara tarafından gereken çalışmaların, YÖK ve Sağlık Bakanlığının ileri sürdüğü şartlar etrafında gerekenler yapılıyor” dedi.

 

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Ayhan Kalyoncu ise, “Atılan adımın büyük bir içtenlikle yapıldığını hissettim. Devletimiz için bu kadar fedakar insanların olduğunu görmek beni çok gururlandırdı. Anne tarafından Ahıskalı biri olarak, zaten Ahıska Türklerine de yakışanın bu hareket olduğunu biliyordum. Böyle bir adımın açılacağından emindim. Devletimiz adına tüm Ahıskalı sağlıkçılara attıkları adımdan dolayı teşekkür ediyorum. Hazırda devletimiz pandeminin önlenmesi adına gereken tüm adımları atmaktadır. İhtiyaç duyulduğu taktirde Ahıskalı sağlıkçıların başvurularını dikkate alarak göreve çağıracağız. Fakat temennimiz böyle bir duruma gelinmemesi ve ihtiyaç duyulmamasıdır. Şu an çalışabilir durumda olan kişiler Müdürlüğümüze başvuru yaptı, fakat biz diğer başvuru yapmayan denkliği olmayan kişilerin de listesini görmek isteriz. Gerektiği zaman nasıl destek alınabilirliği şimdiden gözden geçirmemiz ve şimdi başvuru yapan gönüllüler gibi onların da kadrosunu görmenizde fayda var. Biz Ahıska Türklerini mert, sakin, devletine ve milletine sadık insanlar olarak bilmekteyiz. Biz farklı toplumlar değiliz, aynı toplumun zamanla farklı bölgelere dağılmış fertleriydik ve Bursa’da birçok sağlık birimlerinin kurulmasında ve idaresinde Ahıskalı sağlıkçılarımızın büyük desteği olmuştur ve hazırda da devam etmektedir. Bir daha gönüllü olarak devletimize destek vermek isteyen tüm Ahıskalı sağlıkçılarımıza gönülden teşekkürümü belirtmek ve saygılarımı sunmak istiyorum” dedi

 

 

Ahıskalı sağlıkçılar; Senem Arif, Faik Faig, Mevlut Nebi, İbrahim Murat konuşmalarında her an hizmete hazır olduklarını ifade ettiler.

 

Görüşmenin sonunda Ahıskalı sağlıkçıların gönüllü destek dilekçeleri İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.