YILBAŞI KUTLAMANIN KÖTÜLÜĞÜ

Kıymetli Okurlar… Miladi yılbaşı yaklaştı ve insanlarda sürekli bir hareket ve arayış içerisinde kimi ne yaptığını biliyor kimi ise ne yaptığını bilmeden rüzgar nereye savurursa,oraya bazen gönül rahatlığı ile gidiyor. Bizler ‘’Din nasihattır’’ diyen peygamberin ümmetiyiz elhamdülillah, onun için bir kardeşimiz yanlış yerlere sapıp, yanlış inanca sahip ve yanlış şeylere özeniyorsa uyarmamız gerekir, olabildiğince doğruluğa […]

Yayınlama: 01.07.2017
20.091
A+
A-

Kıymetli Okurlar… Miladi yılbaşı yaklaştı ve insanlarda sürekli bir hareket ve arayış içerisinde kimi ne yaptığını biliyor kimi ise ne yaptığını bilmeden rüzgar nereye savurursa,oraya bazen gönül rahatlığı ile gidiyor. Bizler ‘’Din nasihattır’’ diyen peygamberin ümmetiyiz elhamdülillah, onun için bir kardeşimiz yanlış yerlere sapıp, yanlış inanca sahip ve yanlış şeylere özeniyorsa uyarmamız gerekir, olabildiğince doğruluğa çekmek ve şuurlandırmak gerekir.

Miladi takvim ve yılbaşı ne demek bunu hangimiz araştırdı ve ne kadar bilgiye sahip dolayısıyla bir kutlama varsa bu dinimizde var mıdır? Yoksa neden yoktur ? vs..

Milad kelimesinin anlamı doğum demektir.Bu takvimde başlangıç tarihi olarak Hz İsa’nın (a.s) doğumu kabul edilmiş olduğundan dolayı bu takvime ‘Miladi takvim’ ismi verilmiştir.








Miladi takvim esas olarak dünyanın güneş etrafında bir tam dönüşünü bir yıl olarak kabul rtmiştir.Ülkemizde yapılan inkılaplar sonrası 1926 senesinde sonraki dönemde artık toplumsal hayatta ‘Miladi takvim’ Hicri takvimin yerine kullanılmaya başlanmıştır.İlk olarak mısır medeniyetinde kullanılmış ve gelişim sürecinde de Fenikeliler yunanlılar ve romalıların büyük katkıları vardır.Ve gregoryen takvimi olarakta anılan bu takvim İmparator jülyendöneminde tekrar düzenlenmiş ve bugünkü halini almıştır.

VelHasıl; Sonuç nedir gördüğünüz gibi anlamında bile bizim dinimizle bir alakasını görebiliyormusunuz? Daha da detayları için araştırabilirsiniz.

Şimdi de sizlere dinimizde olmadığına ve neden kutlanmadığına bazı deliller getirelim;

Ayeti kerime de Allah teala buyuruyor ki ; ‘’İyilik ve Takva konusunda yardımlaşın,günah ve haddi aşmada yardımlaşmayın ve Allah’tan korkup sakının’’.(maide,5/2)

‘’Zulüm yapanlara en ufak bir meyil göstermeyin, yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka velilerinizde yoktur, sonra yardımda göremezsiniz’’.(Hud, 11/113)

O (Allah) size kitapta: ‘’ Allah’ın ayetlerine küfredildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğinizde,onlar bir başka söze geçip dalıncaya dek onlarla oturmayın, yoksa sizde onlar gibi olursunuz’’ diye indirdi. Doğrusu Allah münafıkların da, kafirlerinde tümünü cehennemde toplayacaktır.’’(Nisa,4/140)

Evet bunlar gördüğünüz gibi Ayeti kerimeler te’vile bile gerek kalmadan anlaşıldığı gibi biz Müslümanların hayır ve takvada yardımlaşması ve yarışması gerekir, günah ve kötülükte ve ya gayri Müslimlerin yaptıklarında yarışmakta değil..!

Bu konuya bir de hadis’i şeriflerin ışığında bakalım; Efendimiz (s.a.v) buyuruyor ki, ‘’Kim bir kavim’e (gruba) benzerse o da onlardandır’’(Ebu Davud) Özellikle bu hadisi şerif bütün açıklığı ile gösteriyor ki Hristiyanlara gayri müslim’e benzeyenler de Müslümanlıktan çıkma gibi bir tehlikesi var. Bir de şu var ki İslam dini yepyeni bir nizamla ortaya çıkmış, önceki dinlerin hükümlerini yürürlükten kaldırmıştır.Ayriyeten Müslüman kimse annesinden metbu olarak doğar, tabii olarak değil. Yani ilmiyle, irfanıyla ahlakıyla dindarlığı ile herkese örnek olur kısacası islam fıtratı üzere doğar,müslümanlık’ta olmayan birşeye özendiği zamanda da kendisini kendi eli ile en alt seviyelere düşürmüş demektir.Bu düşüklüğün yanısıra diğer dinlerin kutsal saydığı günleri kutlamak,onların adetlerine uymak,büyük günahlardandır.Bizim islam dinimizde çok güzel aylar, günler ve geceler vardır, Bizler bu mübarek zamanlarda ne yapmamız gerektiğini önceden hazırlık yaparak nasıl geçireceğimizi düşünelim, bu mübarek zamanlarda ruhumuz coşsun, bırakın o küffar bizlere özensin bizler onlara değil. Bir de Noel baba, yılbaşı, christmas bayramı gibi başka dinlerin alameti olan günleri kutlamak ve tebrikleşmek, hediyeleşmek, yemek, ziyafet çekmek,hindi v.b almakve yemek o günlerde onlara benzemek demektir.Hatta yılbaşı kutlayan yerlerden de alışveriş de yapmamak gerekir.

Bir büyüğümüz buyurmuşlardır ki; ‘’Her yılbaşı bir hindiye acıyorum.Birde Türklere üzülüyorum.Acaba bu yılbaşı ne kadar hindi türk niyetiyle kesilecek, bi de ne kadar kahkaha.’’

Sebebi iseAmerikanın keşfinde bulunan hindi, Avrupa da zamanın Hristiyan liderine hediye olarak götürülür; bunun üzerine Papa hindiyi görünce ve ilk defa gördüğü hindiye bakarak: ‘’Ne tür bir hayvan bu böyle, aynı Türkler gibi kırmızı suratlı, kabararak yürüyor,bunun adı Türk olsun.’’ Der. Ve Hristiyanların inanışlarınca her yılbaşında  Hz İsa’ya (a.s) bir Müslüman-Türk kurban etmek borç bilinirdi.Bunu üzerine Avrupalı Hristiyanlar her yılbaşında tabii ki bir türk kurban edemedikleri için Türklere benzettikleri ve de isimleri ne gariptir ki Turkey (Hindi) olan bu hayvanı keserler. Dediğimiz gibi bu kutlamayı yapan alışveriş merkezleri, matbaa sahiplerinin davetiye, afiş, kart vb, şeyleri basmaları yine aynıdır,(gayri müslim’e benzemektir.)Para kazanmak istiyorsa bu denli merkez ve matbaa sahipleri bir günde batmazlar hiç kimse korkmasın. Nefsine Hakim olsun kutlama ile alakalı satış yapmasın. Allah cc helalinden kazananları ve küffara benzemeden alışveriş yapanların rızkını daha da bolca vermeye muktedir’dir.

‘’Gerçek kurtuluş doğruluktadır’’,(Hadis-i şerif) Allah bizleri ve Ümmet-i Muhammed (s.a.v) doğru yoldan ayırmasın inşallah…

                                                                                                                  Selam ve Dua ile…



Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.