Milli Eğitim 50 personel alacak

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, makamında yaptığı açıklamada okullarda çalıştırılmak üzere 50 personel alınacağını ifade etti.

Yayınlama: 10.10.2014
963
A+
A-

Makamında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Bilican, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in girişimleriyle sayının 50’yi bulduğunu ifade etti.

 

ASGARİ ÜCRETLİ 50 PERSONEL ALINACAKTIR








İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi birkaç yıldır İş-Kur aracılığıyla okullarımızda temizlik işlerinde personel çalıştırılmaktadır. Geçtiğimiz yıl bu kapsamda 35 kişi çalışmıştı. Bu yıl Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin beyin özel girişimleriyle bu sayı 50 olarak belirlendi. Aslında okullarımızda ihtiyaç daha fazladır ama bu sayı bile önemli ölçüde rahatlama sağlayacaktır. Bu kapsamda 2014-2015 eğitim öğretim yılında çalıştırılmak üzere, toplum yarına program çerçevesinde ücreti İş-Kur tarafından ödenmek üzere kurumumuza bağlı okullarda 03.11.2014–15.06.2015 tarihleri arasında temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere asgari ücretli 50 personel alınacaktır. Müracaatlar 08.10.2014–17.10.2014 tarihleri arasında İş-Kur İnegöl hizmet merkezine şahsen yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

ÜRACAAT ŞARTLARI

Müracaat şartları hakkında konuşan Bilican, şu ifadeleri kullandı: 18 Yaşını tamamlamış ve 64 yaşını geçmemiş olmak. İnegöl’de ikamet ediyor olmak. Emekli, Malul, dul ve yetim aylığı almamak Kamudan herhangi bir ad altında maaş almamak (Özürlü maaşı dâhil gelirin olmaması). Müracaat sayısının 50 kişiden fazla olması durumunda noter huzurunda kura çekilerek 50 yedek, 50 asil yedek personel belirlenecektir. Asil olarak belirlenenlerden işe başlamayanlar olursa, sırasıyla yedek listeden personel alınacaktır. TYP en az ilkokul mezunu olanlar başvurabilirler. Şu anda okullarımızda sigortalı olarak çalışanların müracaatları kabul edilmeyecektir. Öğrenciler müracaat edemezler. Girişimcilik eğitimine katılanlar, 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramazlar. Asil yedek personel çekilişi 22.10.2014 Çarşamba günü saat 10.00’da İshakpaşa İlkokulu çok amaçlı salonunda yapılacaktır. Belirtilen şartlar iş-kur tarafından belirlenmiştir.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.