DÜNYA ONU SEVİYOR PEKİ AMA NEDEN?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretinin ardından, orada yaptığı açıklamalar ve çıkışları, sadece ülke insanının değil, yurt dışında bulunan bütün Müslümanların dikkatini çekti. Öyle ki Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika’ya kadar, sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan birçok kişi, Erdoğan ile gurur duyduğunu yineleyerek, Türklerin yani bizlerin de Cumhurbaşkanın arkasında durmamız gerektiğini ifade etti.   Bu yazıyı daha önce […]

Yayınlama: 20.11.2019
11.066
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretinin ardından, orada yaptığı açıklamalar ve çıkışları, sadece ülke insanının değil, yurt dışında bulunan bütün Müslümanların dikkatini çekti. Öyle ki Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika’ya kadar, sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan birçok kişi, Erdoğan ile gurur duyduğunu yineleyerek, Türklerin yani bizlerin de Cumhurbaşkanın arkasında durmamız gerektiğini ifade etti.

 

Bu yazıyı daha önce yazmak istemiştim aslında ama sosyal medya üzerinden birçok karşıt görüşlü arkadaşımız, ‘Ben olsam o mektupları yüzüne fırlatırdım Trump’ın’ gibi yazılar yazmıştı. Bunları görünce hemen aklımda Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika’ya kadar birçok Müslüman kardeşimiz ile görüşüp, onların görüşlerini de sizlerle paylaşmak, onların bakış açısı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı size anlatmak istedim.






 

İşte yurt dışında yaşayan, Türkler ve Erdoğan hakkında açıklamalarda bulunan bazı isimler;

 

(Somali) Mohamed Mahbuub; “Bana göre Türkiye büyük bir ülke. Kendi kararını alma gücü var ve Türkiye diplomasi için iyidir. Sayın Erdoğan her zaman başkalarına yardım etmeyi seven iyi bir kişi”

 

(ABD) Kelli Walterson; “Bence Erdoğan iktidarlardaki en iyi liderlerden biri. Ona ve eşine çok saygı duyuyorum. Hiç kimsenin mükemmel olmadığını unutmayın”

 

(İtalya) Giovanni Ereta; “Süper geçmişe sahip ve harika bir ülke. Uzak Türk kökleri ile gurur duyuyorum. Erdoğan önemli bir lider. Milliyetçilik ve dine şiddetle inanan bir adam. Umarım Türkiye iyi bir geleceğe sahip olur. Bu ülke bunu hak ediyor.

 

(Almanya) Samir Caki Ugljanin; “Braca po veri nas Sultan”

(Din kardeşler, bizim sultanımız)

 

(Tunus) Amel Ml; “Şahsen ben görüyorum ki, Erdoğan dev bir siyasi lider ve Türkiye dünyadaki 16. ekonomi haline geldi. Liderliği altında eğitim, sağlık ve turizmi geliştirdi. Askeri darbe günü, ailem ve ben izliyorduk. Türkiye ve demokrasi konusunda çok endişeliydik ve böylesine zekice bir lider kaybetmek üzereydik. Türklerin ülkelerini, demokrasilerini ve oy verenlerin cesur olduklarını düşünüyorum. Bu benim Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında genel bilgim. Daha fazla başarı ve en iyisini diliyorum”

 

(Kosova) Kosovar Bala;  Tüm Müslümanların lideri Erdoğan

 

(İsviçre) Fehmi Demi; “Türkiye başkanı ile zirvede. Ülkesini savunuyor, bunu da Türkiye düşmanlarını sevmez. Çünkü Türkiye’ye hâkim olmaya çalışıyorlar.

 

(Kosova) Blerim Rexhepi; “İslam coğrafyasının umudu Erdoğan. Müslümanlar Erdoğan ile zirvede”

 

(Fransa) Dukagjin Latif Thaçi; Yeni Sultan

 

(Karadağ) Ervina Redzic, “Dünyadaki tüm Müslümanların gururu… Türk kardeşler”

 

(Sırbistan) Bajram Shabani; “Erdoğan sadece Türkler için değil tüm Müslümanlar için, özellikle de Kürt, Arnavut ve Bosnalılar için umut”

 

(İtalya) Shuka Balota; “Sultan Erdoğan”

 

(Türkmenistan) Olya Atayeva; “Erdoğan iyi bir lider. Müslümanların lideri”

 

(Lübnan) Esraei Hamdar; “Bence o iyi bir başkan ve bir çok Türk ona saygı duyuyor. Bende ona saygı duyuyorum”

 

Not: Lübnan’da ikamet eden ve kendisinin Şia olduğunu ifade eden Esraei Hamdar, Türkiye’de yaşayan Türklerin yarısının Müslüman, diğer yarısının da Hıristiyan olarak biliyormuş. Durumu düzelttik. Ülkemizde ise Lübnan tamamen Müslüman bir ülke gibi algılanıyor fakat yarı yarıya Müslüman ve Hıristiyan olarak yaşamlarını devam ettiriyorlar)

 

(Mısır) A. N., “Türkiye ya da Erdoğan hakkında konuşamıyorum çünkü Mısır’dayım. Sadece sana söyleyeceğim. Türkiye benim hayalim, Çünkü Erdoğan’dan dolayı. Erdoğan ülkesinin yükselişinde gerçekten çalışan tek başkan. Ve kimsenin ona emir vermediği veya yönlendirmediği tek başkan. Bizi destekleyen ve Cumhurbaşkanımız Dr Mursy’ye dua eden tek başkandır. Allah ona ve Türk milletine yardım etsin”

 

Not: İsmini bilerek açıkça yazamadım. Çünkü istemeden de olsa bizim yüzümüzden sıkıntı çekmesini istemiyorum.

 

(Bosna Hersek) Vesna Rizvic; “Söyleyecek fazla bir şey yok. Liderinizi seviyorum. Bence gerçekçi. Ve birçok lider onun gibi olsaydı, dünya çok daha farklı olurdu”

 

(Tunus) Eaza May, “Erdoğan’ı seviyorum. O Müslümanların büyük lideri”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş