HAK YERiNi HER DAiM BULUR

Son 1 aydan beri ülkemizde yaşanan değişimler, halkımız tarafından ilgi ile takip edildi. İstanbul ile başlayan belediye başkanlığı değişimi, Bursa ile devam etti. Bursa’da yaşanan değişim elbette insanımızı yakından ilgilendiriyordu. Yeni belediye başkanının kim olacağına dair kulislerde çok isim olmamakla birlikte, tecrübesinden dolayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş ismi daha gür çıkıyordu. Velhasıl Aktaş, Bursa’nın yeni […]

Yayınlama: 08.11.2017
15.759
A+
A-

Son 1 aydan beri ülkemizde yaşanan değişimler, halkımız tarafından ilgi ile takip edildi. İstanbul ile başlayan belediye başkanlığı değişimi, Bursa ile devam etti. Bursa’da yaşanan değişim elbette insanımızı yakından ilgilendiriyordu. Yeni belediye başkanının kim olacağına dair kulislerde çok isim olmamakla birlikte, tecrübesinden dolayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş ismi daha gür çıkıyordu. Velhasıl Aktaş, Bursa’nın yeni patronu oldu.

 

Ama ben biraz daha zamanı geri alarak, eski günlere gitmek istiyorum. 2014 Yerel seçimlerinde başlayan siyasi çalışmalarda Başkan Aktaş ile sürekli yan yana gelirdik. O zamanlar FETÖ değil paralel yapı vardı. Paralel yapının elemanları, Hocaköy’de Aktaş’a kumpas kurmuş, köylüleri galeyana getirmeye çalışmıştı. ‘Kaderin üstünde bir kader vardır’  cümlesinin orada nasıl vuku bulduğunu gördük. Sözde galeyana getirilmek istenen köylüler, FETÖ’ye mensup olan o şahısı yaka paça kıraathanenin dışına atmıştı.








 

Zaman ilerledikçe siyasi ahlaksızlıklarla Aktaş yıpratılmaya çalışıldı. Bu yıpratma çabalarından birisi de kaldırım işgalleri oldu. Kaldırım işgalleri konusuna İnegöl’deki tüm gazeteci arkadaşlarım destek vermiş ve kaldırım işgalleri konusunda karar çıkmış, “Kaldırım yayanın hakkı” cümlesi ile hak yerini bulmuştu. Tabi bizim esnafımız açıkçası ilk etapta bu karara tepki gösterdi ama zamanla kendileri de bu konuya hak vermeye başladı. Esnafların tepkisini kullanmak isteyen bazı siyasi merciler ise, bunu kendi menfaatlerine kullanarak, “Aktaş esnafı bitirmeye çalışıyor” yaygarası çıkarmıştı.

 

Peki sonuç? Sonuç şu; kaldırım işgallerinin resmiyete dökülmesinin ardından, Türkiye’ye rol model oldu ve ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinden gelen belediye temsilcileri, “Bunu nasıl gerçekleştirdiniz?” sorusu ile İnegöl Belediyesi’ne ziyaretler gerçekleştirdi. Yani kısacası Hak, yine yerini buldu.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yerine getirmesi gerektiği konuları yerine getirmemesi, yine Alinur Aktaş’ı yıpratmak için kimilerine bir malzeme oldu. İşin iç yüzünü bilen ama şeytanla ittifak kuran bu şahıslar, “Bakın belediye çalışmıyor, İnegöl Belediyesi yatıyor” söylemleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin halletmesi gereken işleri İnegöl Belediyesi’ne, özetle Aktaş’ın üzerine yıkmaya çalıştı.

 

Peki bunlar yeterli mi?… Yıpratma çalışmaları hiç sonlanmadı… 15 Temmuz Hain Darbe Girişmi’nden sonra sosyal medya üzerinden algı operasyonları başladı. Ahlaksızca hakaretler, ahlaksızca iftiralar… Bu iftiraları duyan farklı şer ittifakları boş durur mu, üzerine Aktaş’ın belediye başkanlığından alınacağını bile söylemeye başladılar… Evet değerli okurlar, Alinur Aktaş Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Hak yine yerini buldu. Oysa Aktaş’ın da bir ailesi olduğunu unuttu şer odakları. İftiraları peşin sıra sıralarken, Hak’kın keskin kılıcı olduğunu unuttular, Allah’ın adaletini unuttular.

 

Aktaş’ı yıpratma çabaları biter mi? Bitmez… Gece kulis ortamları kuruldu. İznik’te toplantılar yapıldı. Peki ne oldu? Hak yine yerini buldu. Toplantıyı yapan İnegöl’deki şahıs, nedense pek bu ortamlarda artık bulunmadığı haberlerini alıyorum.

 

Aktaş Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmasının ardından her ne kadar, “Bana misafir muamelesi yapmayın” dese de, artık yakın zamanda Bursa’ya tamamen yerleşeceğini biliyoruz. Ev sahibini burada muhafaza edemediler, bari misafiri iyi ağırlayabilseler…

 

AKTAŞ HIZLI BAŞLADI

Büyükşehir’de görevine başlayan Aktaş, önce israfa ‘Dur’ dedi. Araçların toplanması ve çalışanların metro ile yolculuk yaptığı haberi, gündeme açıkçası bomba gibi düştü. Ve Bursa halkı, bu haberin ardından sosyal medya üzerinden Aktaş’a müthiş ötesi destek vermeye başladı. Bu bir İnegöllü olarak bizleri mutlu ediyor. Bursalılardan bu kadar destek gören Aktaş’ın, su fiyatlarında indirime gideceği haberi sonrası, Bursalılar nasıl bir başkan kazandığını anladı. Altepe gibi koruma ordusu ile değil, sabah namazından sonra yalnız başına Bursalıların derdini dinleyen bir başkan görünce Bursalılar, özlemini duydukları bir başkana kavuşmuş oldular.

 

Bursalılara bir mesaj daha vereyim… Aktaş makamında sürekli oturan, sadece açılışlara katılan bir başkan değil, vatandaşlarla iyi diyaloga sahip biri. Sıradan projeler ile değil, ülke geneline model olabilecek projeler Aktaş’ın hep dikkatini çekmişti.

 

Peki Aktaş’ın hiç mi eksiği yok, elbette var. Aktaş dört dörtlük bir insan mı, elbette değil.

 

Selam ve dua ile… 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.