SAMİMİ DEĞİLSİN ERKAN DÖNMEZ

Değerli okurlar, malum seçim zamanındayız. Seçim heyecanına da hep birlikte şahit oluyoruz. Milletvekili adayları çalışmalarını sürdürürken, geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinden CHP Bursa Milletvekili Adayı Erkan Dönmez’in bir paylaşımını gördüm. “Eşarp ve broşür hazırlıklarımız minik ellerle devam ediyor” başlıklı bir fotoğraf albümü paylaşmış. Bu paylaşıma verdiğim ilk tepki şu oldu; “Ne kadar samimi olabilirsin ki?”… […]

Yayınlama: 22.06.2018
21.975
A+
A-

Değerli okurlar, malum seçim zamanındayız. Seçim heyecanına da hep birlikte şahit oluyoruz. Milletvekili adayları çalışmalarını sürdürürken, geçtiğimiz gün sosyal medya üzerinden CHP Bursa Milletvekili Adayı Erkan Dönmez’in bir paylaşımını gördüm. “Eşarp ve broşür hazırlıklarımız minik ellerle devam ediyor” başlıklı bir fotoğraf albümü paylaşmış. Bu paylaşıma verdiğim ilk tepki şu oldu; “Ne kadar samimi olabilirsin ki?”…

 

CHP mitinglerinde sırf başı kapalı diye bazı bayanların başörtülerine tükürülürken, çarşafı yırtılırken, eleştirince Şehit annesine bile saldırılırken, başörtüsü çalışması ne kadar samimi olabilir ki?








 

Erkan Dönmez ilk seçim çalışmalarına başladıktan kısa bir zaman sonra çarpışan arabalar ile bir poz vermiş ve sosyal medya hesabından da, “Seçim çalışmalarının yorgunluğunu çarpışan arabalarda attık. Bu gece de böyle olsun” ifadelerini kullanmıştı. Bu paylaşımı 4 Haziran tarihinde yaptı. Sayın Dönmez, herhalde ki  seçime bir yıl önce başladı da seçim yoğunluğundan stresli geceler geçirmiş gibi. Ne kadar samimisiniz ki?

 

Sayın Dönmez seçim çalışmaları kapsamında derneklere uğradı. Ama sanırım seçimin nabzını hep yanlış tutuyor. Zira bazı dernek yönetiminde yer alan ağabeylerimiz, ‘Söylediklerini sonuna kadar dinledim ama ne söylediğinin kendisinin bile farkında olmadığını düşünüyorum. Sürekli eleştiri var. Hiç yapılacak edilecek işlerden konuşmuyor’ diyor.

 

Yani kısacası seçim stresi yaşanmadan, yaşamış gibi yorgun olduğunu ifade ederek çarpışan arabayla stres atan bir milletvekilini sanırım İnegöl Halkı istemez.

 

Dönmez’in bu seçim sathında yaptığı en güzel şey, yağmur yağarken Belediye Başkanımız Alper Taban ile aynı şemsiyeyi paylaşması. Bu görüntü halkımız tarafından mutlulukla karşılanmıştı. Ama yine de ben Dönmez’in bu konuda bile samimi olmadığını düşünüyorum.

 

Biraz da yerelden genel CHP’ye geçelim. Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni artık ikiye bölünme aşamasına gelmiş durumda. Bunun nedeni ise CHP içerisinde bulunan ulusalcıların artık partisine küsme durumuna gelmesi. Bilindiği üzere sürekli seçimlerde mağlup olan, mağlup oldukça da yenilen pehlivan güreşe doymazmış hesabı sürekli birşeyleri bahane eden, hazımsız görüntü çizen bir CHP Genel Başkanı var. Bu durumu elbette Cumhuriyet Halk Partili vatandaşlar görüyor ve anlıyor.

 

Muharrem İnce, daha önce bir çok kez bunu dile getirdi. Dile getirdi getirmesine de birşeyler çözüme ulaşmadı. Sayın Kılıçdaroğlu yine bildiğini okumaya ve CHP’yi HDP ile iç içe olmaya itmeye devam etti. Bugün gelinen süreçte, CHP’nin mitinglerinde HDP bayrağı görmek açıkçası beni şaşırtmıyor. CHP’nin ulusalcıları ise bu durumu reddediyor. Geçtiğimiz yıllarda İnegöl’de görev yapan bazı CHP’li yöneticiler, Şehitler için yapılan yürüyüşte yer almayan tek parti idi. Hatta yürüyüşü yukarıdan sadece izlemekle yetindiler. Bunu kendi içlerinde bile konuştular. Çünkü CHP’nin içerisinde resmen bir HDP çalışması vardı. Buna tanık olanlarda var. Hatta bazı nedenlerden dolayı kendilerine karşı çıkan insanları, partiden atmaya bile çalıştılar. Şimdiki yönetim inanın işinde gücünde adamlar. Hepsi için aynı şeyi söyleyemiyorum ama İlçe Başkanı Necmi Demir ağabeyimiz gerçekten çok beyefendi ve İnegöl için birşeyler yapmaya çalışıyor. Necmi ağabey ilk göreve geldiğinde aynen şunu söylemişti; “Genel değil, yerel politika izleyeceğiz” …  Bundaki mantık şu; partiye çıkan oy belli İnegöl’de, bu nedenle biz genel politikadan ziyade İnegöl’e uygun bir yapı ile hareket edeceğiz. Bu açıklamanın ardından çok da güzel çalışmalar gerçekleştirdiğine inanıyorum Necmi ağabeyimizin. Necmi ağabeyimiz döneminde HDP ile iç içe olma gibi bir durum söz konusu olmadı. Olacağını da düşünmüyorum. Çünkü milli görüşleri olan bir insan Necmi ağabeyimiz…

 

Konumuza dönecek olursak, CHP içerisindeki ayrışma, seçimin hemen ardından iyice ayyuka çıkacak ve bence büyük bölünmeler yaşanacak. Bir çok CHP’li kardeşimin ağzından bugünlerde şunu duyuyorum; ‘Biz genel başkan olması için Muharrem İnce diyorduk. Cumhurbaşkanı adayı olduktan sonra kendisini iyi tanıdık. Ne cumhurbaşkanı ne de genel başkan olabilir. Zaten Kılıçdaroğlu hiç olmaz. Yeni yüzler gerekli’

 

Şimdi CHP’de asıl boşluğun bir lider olduğunu artık herkes görüyor. PKK’ya destek verenlerle aynı safta yer alan bir lideri, artık CHP’li seçmen istemiyor. CHP’li seçmenler, kendi görüşlerine yakın ve milli ruhla hareket eden bir lider bekliyor. Ve ne yazık bu şuan yönetimlerinde böyle bir ismin olduğunu düşünüyorum.

 

Kılıçdaroğlu bir programa çıkıp, ‘YSK Erdoğan’ın emrinde, Erdoğan talimat veriyor onlarda yapıyor. Mesela Merak Akşener’i aday yapmayın diye de talimat verdi ama YSK dinlemedi, aday yaptı’ diyor… Kısacası CHP’yi kimler yönetiyor görüyorsunuz.

 

Yine Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem ince, seçim çalışmaları sırasında sahneye çıkan küçük bir çocuğu sahneden gönderiyor. Tepkiler gelince bir sonraki programında ise sahneye çıkan çocuğa şirinlikler yapmaya çalışıyor… Ne kadar samimisiniz ki?

 

Bizim milletimiz feraset sahibi. Bizim milletimizin feraseti herşeyi anlaması için yeterli. Milletimiz herşeyi görüyor ve buna göre de karar verecektir.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.