SiYASETTE SON DURUM

“Bir kez gönüI yıktın ise, bu kıIdığın namaz değiI” diyor Yunus Emre Hz. Hatta büyüklerimiz anlatır; “Tekke’de iki soru sorulurmuş; 1 Kimsenin kalbini kırdın mı? 2 Bugün namazını kıldın mı? İlk soruya ‘Evet’ cevabını verene de, 2. soru sorulmazmış”   Demek ki, gönül kırgınlığının çok ama çok büyük manevi etkisi var. Hal böyle olunca da […]

Yayınlama: 07.11.2018
29.307
A+
A-

“Bir kez gönüI yıktın ise, bu kıIdığın namaz değiI” diyor Yunus Emre Hz. Hatta büyüklerimiz anlatır; “Tekke’de iki soru sorulurmuş; 1 Kimsenin kalbini kırdın mı? 2 Bugün namazını kıldın mı? İlk soruya ‘Evet’ cevabını verene de, 2. soru sorulmazmış”

 

Demek ki, gönül kırgınlığının çok ama çok büyük manevi etkisi var. Hal böyle olunca da yaklaşan seçimler öncesi bizlerde vatandaşlarımızın kırmadan, kırılmadan bir seçim zamanı geçirmesini temenni ediyoruz.








 

“Seçimler kavga aracı olmasın” derken Muhsin Yazıcıoğlu, seçimin bir zamanı olduğunu, farklı siyasi düşüncelere sahip olan vatandaşların kısa bir süre için dostluklarını, akrabalıklarını, komşuluklarını bitirilmemesi gerektiğini söylüyor.

 

Şahsi olarak en çok nefret ettiğim anlardandır seçim zamanı. Vatandaşlarımızın bir çoğunun siyasi partileri destekleyici sözleri, holigan taraftarların takımlarını küfürle desteklemeleri gibi geliyor bana. Çünkü savunduğumuz düşünce karşı tarafta yoksa, bir düşmanlık beliriyor içimizde. Sonra küfürler, hakaretler vs. vs.

 

Evet bir seçim daha kapımıza dayandı. Kırmadan, kırılmadan bir seçim geçirmemiz ise dualarımıza konu oldu.

 

Bir diğer yandan belediye başkan aday adayları artık başvurularını yapmaya başlayacak. Bu memleket için en iyisini düşünmek, en iyisini yapmak iş değil. En iyisini, en dürüst bir şekilde yapmak en önemli teferruattır.

 

AK Parti ilçemizde büyük bir oy potansiyeline sahip. Yıllardır hep de böyle oldu. Oy yüzdeleri düşebilir veya artabilir ama AK Parti’nin buradaki zirvesinin son bulacağını düşünmüyorum. AK Parti’nin aday adayı olacak isimler arasında gösterilen ve benim de en çok dikkatimi çeken isim AK Parti eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı. Sedat bey İnegöl için çeşitli hizmetlerde bulunmuş, İnegöl’de saygı gören bir isim. O koltuğa yakışacak isimlerden de bir tanesi.

 

Şimdiki Belediye Başkanımız Alper Taban’ında ismi geçiyor. Alper Başkan bu konuları bence artık iyiden iyiye düşünmeli. İlk başkanlık koltuğuna oturduğu dönemlerde kendisini eleştirmiştim. Aslında bir zaman sonra bende yanlış düşüncelere kapıldığımı anladım. Çünkü Henüz makama yeni oturmuş, zamanla tecrübeleri ile daha da makamına yerleşebileceğini o an düşünemedim. Alper Başkan, halk tarafından sevilen bir başkan. Hatta öyle ki, farklı partilerden insanlar bile, Başkan’ın mütevazi duruşu karşısında tabiri caiz ise; ‘Eriyor’…

 

Bunun yanında sayın Başkan dürüst kişiliği ile de ön plana çıkıyor. Yani ‘Siyasetçi ya, ne bekliyorsun’ denilemeyecek bir insan. Bir şey söyledi mi gerçekten o sözünün arkasından giden, sonuç almak için de uğraşan bir şahsiyet.

 

Alper Başkanımız her geçen gün tecrübesine tecrübe katıyor. Kimileri sokakta, ‘Pasif’ olarak değerlendirse de, ben bu görüşün zamanla değişeceğine inanıyor ve Başkan Adaylığı için en büyük adayın Alper Taban olduğunu düşünüyorum.

 

PEKİ KİM ADAY OLMAMALI?

Aday olacak isim ne kadar çok merak konusu olsa da, işin diğer tarafında da kimin aday olmaması gerektiği de konuşulmalı. Kim aday olursa AK Parti oy kaybeder? Bu anlamda Aklıma gelen ilk isim ise Devrim Kosova. Eğer Devrim hanım aday adaylığı gündeme gelen isimlerin içerisinde kaybolabilir. Protokol nezdinde tanınan bir isim olmasına rağmen, halk tarafından o kadar da tanınan biri değil. Bu nedenle aday olması durumunda AK Parti oy kaybına uğrayabilir.

 

Devrim hanım şimdilerde Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in referansı ile Ankara ve Bursa’da çeşitli ziyaretlere katılıyor. Bu ziyaretlerin konusu ise Devrim Kosova’nın Belediye Başkanlığı isteği olarak lanse ediliyor. Kadınların kadınları desteklemesi güzel ama biraz da işin oluruna bakmak gerektiğini düşünüyorum.

 

MHP’DE İŞLER NE DURUMDA?

Milliyetçi Hareket Patisi’nde konuşulan bir çok isim olmamakla birlikte, şuanda memurluk yapan bir isim ön plana çıkıyor. Bu ismin yanında MHP İnegöl İlçe Başkanlığı Basın Sözcüsü Sinan Döngel de yer alıyor. Sinan Döngel, daha önce yardım kuruluşlarında yer almış, maddi anlamda güçlü bir isim. Kendisi ile siyaset öncesi samimi muhabbetimiz olduğundan iyi tanıdığım bir isim. Yardım anlamında kimseyi geri çevirmeyen, hatta bu yazıyı okuyunca belki de bana kızacak ama bir şehidimizin çocuğuna da ömür boyu sponsor olan bir isim. Bu anlamda gönlü geniş. Benim düşüncem o ki, MHP’de ilk sırada düşünülecek isim Sinan Döngel olmalı. Duruşu ve insan ilişkileri olarak da MHP’de ön plana çıkan Sinan Döngel, 15 Temmuz sürecinde de partisini yalnız bırakmadı ve MHP’nin onurunu zedelemek isteyenlere karşı durarak zor bir dönemde partisinin bir neferi oldu.

 

CHP’DE DURUMLAR BİRAZ KARIŞIK

Cumhuriyet Halk Partisi’nde durumlar biraz karışık. Karışık dediğimde kimse yanlış anlamasın ama Erkan Dönmez’in yanına yeni aday adaylıkların da olması bekleniyor. Erkan Dönmez’in yüzü artık eskidi. Yeni yüzler görmek istiyor Cumhuriyet Halk Partililer. İsmi gündeme gelmese de aday olacak en mantıklı ismin Turan Neşe olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı Turan Neşe’den boşalan ilçe başkanlığı görevini bir türlü dolduramamıştı. Dik duruşlu, aynı zamanda eleştirinin dozunu iyi ayarlayan bir başkan uzun zaman çıkmamıştı. Şimdi Necmi Demir ile o olgunluk ve dik duruş yeniden oluşturuldu. Bu oluşum da bence kendileri gibi İnegöl’e yakışacak isimler ile temasa geçecektir. Bu konuda Necmi Demir ağabeyimiz üzerine düşeni ben inanıyorum ki yapacaktır.

 

Yazının başında bahsettiğim konuya gelecek olursak, yine merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir sözü ile noktalamış olalım; “Sel gider kumu kalır. Bu seçimde gidecek ama siz akraba olarak komşu olarak kalacaksınız”

 

Selam ve dua ile



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.