Ağlayan İş Adamları!

Son zamanlarda türlü badireler atlatmış bir ülke olarak ya da düzelteyim Şanlı tarihi boyunca dünyaya ip atlatmış bir ecdadın torunları olarak bu gün ki Türkiye de, belli odakların ambargolarına ve yaptırımlarına maruz bırakılmak isteniyoruz. Bu durumun yediden yetmişe herkes farkında ama tamamıyla kilitlenmiş ya da durdurulmuş bir ekonomimiz, ticaretimiz yok tabii ki. Bu durumun sebebine, […]

Yayınlama: 20.01.2017
12.458
A+
A-

Son zamanlarda türlü badireler atlatmış bir ülke olarak ya da düzelteyim Şanlı tarihi boyunca dünyaya ip atlatmış bir ecdadın torunları olarak bu gün ki Türkiye de, belli odakların ambargolarına ve yaptırımlarına maruz bırakılmak isteniyoruz. Bu durumun yediden yetmişe herkes farkında ama tamamıyla kilitlenmiş ya da durdurulmuş bir ekonomimiz, ticaretimiz yok tabii ki.

Bu durumun sebebine, mevcut konjonktürlere, şunlara bunlara ve sonuçlarına girmek istemiyorum. Çünkü kabul görmüş bir zihniyetin felaket tellallığı yapmasına daha çok değinmek istiyorum…

İlçemizde çok değerli ve işinin ehli iş adamlarımız var. Gerek mobilyada, gerek farklı sektörlerde dünyaya açılmış ve kendini ispatlamış, gerekse devlet nezdinde uluslar arası kurum ve kuruluşların takdirini toplamış firmalarımız var. Var da biraz bütçelerine dokunuldu diye biraz ticaretlerindeki ivme düştü diye batıyoruz, bitiyoruz diye ağlayanlar var!








Kusura bakmayın ben sizin kadar iyi ticaret bilmem, sıkıntılı ya da zor bir süreç geçirdiğinizde doğrudur ama bunları nahoş ortamlarda sosyal guruplarda dile getirip ağlamanın yeri de zamanında değil!

Allah için biraz şükür ve biraz sabır!

Hazreti Enes b. Mâlik (Radıyallahü Anh)’ın rivayet ettiği bir Hadis-İ şerifte Allah Rasûlü (Aleyhissalatü Vesselam) şöyle buyurmuştur: “İman iki kısımdan müteşekkil bir bütündür; onun bir yarısını sabır, diğer yarısını da şükür oluşturur”

Güneşi görmemize ramak kalmışken, halkın ve kamuoyunun özgüven ve dirayeti ile oynamak siz değerli İnegöl iş adamlarına ve ağabeylerine yakışır bir durum değildir. Sizin dik duruşunuz ve geleceğe umutla bakışınız belki siz farkında olmasanız da etrafınızdaki kitlelerin ve dolayısı ile halkın nezdinde büyük öneme sahiptir. Biz, sizlerin söz ve davranışlarınıza önem veriyoruz ve durum değerlendirmemizi sizin bakış açınıza göre belirliyoruz.

Lütfen umutvari olalım, duruşumuzdan ödün vermeyelim. Sonuçta birçok kişinin rızık vesilesisiniz. Allah CC hepimize hayırlı ve bereketli rızık versin.

Sürç-i lisan ettiysek affola.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.