Sektörel Bunalım

    İki gün önce gazetemizde yayınlanan bir haberde Mobilyacılar Odasından yapılan bir açıklamanın mahiyeti gerçekten ciddi bir durumdur. Mobilya üreticilerinin ticaretlerinde uyguladıkları vade malumunuzdur, bu vadenin üzerine birde mağazacıların ek vadeler yüklemesi ile Mobilyacımız adeta mağaza sektörünün sermayesi haline gelmiştir.Bu durumda ilçemizde büyük sıkıntıların yaşandığına yakinen tanıklık ediyoruz. Bunların yanı sıra e-mailler yolu ile bir […]

Yayınlama: 09.01.2017
12.917
A+
A-

    İki gün önce gazetemizde yayınlanan bir haberde Mobilyacılar Odasından yapılan bir açıklamanın mahiyeti gerçekten ciddi bir durumdur. Mobilya üreticilerinin ticaretlerinde uyguladıkları vade malumunuzdur, bu vadenin üzerine birde mağazacıların ek vadeler yüklemesi ile Mobilyacımız adeta mağaza sektörünün sermayesi haline gelmiştir.Bu durumda ilçemizde büyük sıkıntıların yaşandığına yakinen tanıklık ediyoruz. Bunların yanı sıra e-mailler yolu ile bir çok mobilyacı ve tedarikçi gurubu artık vadelerin altı ay ve altında olacağını duyurup kendince çözüm yoluna gidiyor ama geç kalınmış bir karar. Benzer örneklerinide aslında her yıl sonunda bir kaç firmadan görüyorduk ama bu kez ciddi bir ivme kazanmış tıkanıklık varki bu kadar yükselen sesler var.

    Vade denen bir illet ile her tür ticaret ve erbabı bunalım geçiriyor adeta,cebe giren paranın vadesi gelmemiş borç olduğunun farkına vade günü varan bir çok tacir olunca bunalım olmaması da kaçınılmaz oluyor. 

    Firmalar bu tür ticaret ve kalkınma yolu ile hormonal bir büyüme sağlıyor ve sektörde iyi bir yere geldiğini düşündüğü sıralarda kendini iflasın eşiğinde buluyor.Ardından bir çok tedarikçi ve müşteri zincirinide kendisi ile beraber iflasın eşiğine sürüklüyor yada çözüm zor bir duruma getiriyor. Sonrası malum bir çok canı yanan ticaret erbabı,işçisi ve tabi aileleri.








    Bu gidişata dur diyecek, bu ticareti dizayn eden ve usulünü belirleyen ne kadar kurum ve kuruluş varsa hepsi elini taşın altına koymalı ve bu duruma bir son vermelidir. 

    Mobilyacımızın da 2017 de dik duruş sergileyeceğini ve buna dur diyeceğini ümit ediyorum. Saygılarımla.



Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.