Cinayet zanlıları hâkim karşısında

Ormanlık alanlarda ve farklı yerlerde 2 kişiyi katlettiği iddia edilen İlker A. ve cinayete ortak oldukları bildirilen iki kişi, dün Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıktı.

Yayınlama: 07.08.2014
743
A+
A-

Bursa cezaevinden İnegöl’e getirilen tutuklu şahıslar İlker A., Kadin G. Ve Ali M. Dün İnegöl Ağır Ceza mahkemesinde savunma yaptılar.

 

CİNAYETLER İŞLENİRKEN HİÇBİR TÜRLÜ OLAYLARIN İÇİNDE BULUNMADIM






Savunma veren İlker A. “Raporlardan da anlaşılacağı üzere Ali M. ile Kadir G.’nin birbirlerini yalanlayıcı, çelişkili ifadeleri tekrar görülmektedir. Bunlardan en önemli olanı Sabri Ö.’nün sırtından vurularak öldürülmüş olmasıdır. Çünkü Ali M. ifadesinde sözüm ona ben tüfeği bagajdan alıp, Sabri Ö. karşımda dikilirken 2 ya da 3 kez ateş etmişim. Kadir G. ise, ifadesinde ben Ali M.’ye diyorum tüfeği bagajdan getir ve Sabri Ö.’ye göğsünden ateş etmişim. Otopsi raporlarına baktığımızda 5 adet mermi ile sırtından vurularak öldürülüyor. Buradan da anlaşıldığı üzere Kadir G. nasıl ki, Ferhat Y. öldürdüğünü itiraf ettiyse, bu raporlar sonucunda umarım Sabri Ö.’yü de nasıl sırtından vurarak ya da Ali M.’nin de bu olaylardaki fiili iştirakini itiraf edecektir. Ali M.’de olayların her neresindeyse onunda en kısa zamanda itirafta bulunup mahkemeyi aydınlatarak, kimin cinayetler de ne kadar iştiraki olduğunu anlatacağını düşünüyorum. Üzerinde durmaya çalıştığım husus şudur ki, ben cinayetler işlenirken hiçbir türlü olayların içinde bulunmadım. Araçtan da inmedim, silah sesi dahi duymadım. Yine başından bu yana ifadelerimde yer yer olaylarda adı geçenlerin karakterlerinden bahsettim. Tamamen olayların aydınlanmasından mahkemeye yardımcı olması açısından, benim de geçmişten bu yana yaşantıma bakacak olursanız çokta sağlıklı bir insan olmadığım düşünülebilir. Ancak bu demek değildir ki, cinayetleri ben işledim.” Dedi.

 

CEZAEVİNDE DE İLAÇ KULLANIYORUM

1992 yılında Batman’da askerliğimi yaptığım sırada karakol baskınında el bombası patlaması sonucu yaralandım. Baskın sırasında 2 asker yanımda şehit oldu. Bu olaydan sonra İnegöl’de psikolog nezaretinde tedavi sürecim başladı. Halen daha yer yer alkol ve uyuşturucuya da yönelip rahatlamaya çalıştığım zamanların dışında ilaç tedavisine devam ettim. Cezaevinde de ilaç kullanıyorum.” İfadelerini kullandı.

 

YALAN SÖYLÜYOR

Savunma yapan sanık Kadir G. “İlker A.’nın savunmalarını kesinlikle kabul etmiyorum. Yalan söylüyor. Her iki Maktulü de İlker A. Vurmuştur. Ben ne yaptıysam onun baskı ve tehdidiyle yaptım” dedi.

 

TEHDİTVARİ KONUŞMASI NEDENİYLE FERHAT’IN KAFASINA SIKTI

Sanık Ali M.’de, “Her iki öldürme olayına da karışmadım. İlker’in birini vuracağından haberim yoktu. Olay aniden gelişti. Ferhat’ın olayında sanık İlker, Ferhat’ı vurduktan sonra tüfeği diğer sanık Kadir’e verdi. Sanık Kadir’de haplıydı. İlker, Kadir’e ‘sık’ dedi. Tüfek tutukluk yaptı. İlker tüfeği onarıp, Kadir’e tekrar verdi. Kadir’de gerek aldığı hapın etkisi gerekse İlker’in kendisine karşı tehditvari konuşması nedeniyle Ferhat’ın kafasına sıktı.” Dedi.

 

DURUŞMA ERTELENDİ

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, İlker A.’nın yazılı savunması gözetilerek, İnegöl’de tedavi gördüğünü belirttiği Psikiyatristin yaptığı tedavilere ilişkin tıbbi belgelerin temin edilip cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının tespit edilmesinin sağlanması için duruşmayı 3 Ekim 2014 tarihine erteledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş