MOBESE SİSTEMİ GENİŞLİYOR

İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, MOBESE sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, İnegöl Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde, yapılacak ihalenin ardından 18 noktaya 54 kamera monte edileceğini ifade etti.

Yayınlama: 04.05.2016
761
A+
A-

MOBESE KAMERALARI 148’E ÇIKACAK

Yapılacak ilave kameralarla birlikte toplam kamera sayısının 148’e çıkacağını belirten Müdür Kaplan, “Belediye Başkanımızın da desteği ile daha önce belirlediğimiz 94 kameramızı mevcut hali ile toplam 148 kameraya çıkartıyoruz” dedi.

 






105’İ SABİT 43’Ü HAREKETLİ

Hareketli ve sabit kamera sayıları hakkında bilgi veren Kaplan, “18 ilave hassas nokta daha eklemek suretiyle 105 sabit nokta, 43 tane de hareketli noktaya sahip olacağız” ifadelerini kullandı.

 

————————————————————————————————————————–

 

İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, MOBESE ağının genişletileceğini ifade etti. Makamında açıklamalarda bulunan Kaplan, yapılacak ilavelerle kameralarla birlikte, MOBESE sitemine bağlı toplam 148 kamera olacağını ifade etti.

 

SAYI 148’E ÇIKIYOR

Konu ile ilgili dün makamında açıklamalarda bulunan İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, “İnegöl ilçemizin MOBESE sistemi 2014 yılında bütün ihaleleri yapıldıktan faaliyete geçirildi. Bu faaliyete geçme sürecinde bizim toplam 28 noktamızda 25 hareketli, 69 sabit olmak üzere 94 tane kameramız vardı. Bu kameralardan 3 tanesi plaka tanıma sistemiydi. Ankara-Bursa gidiş-geliş, Yenişehir gidiş-geliş ve diğerleri de şehrimizin ana arterlerinde ve hassas noktalarında yerleştirilmişti. Bu, polis olarak emniyet ve asayiş olaylarında, trafik konularında, her türlü iş ve işlemlerimizde, elimiz, ayağımız, gözümüz, 24 saat destek olarak bize yardımcımız olan bir güvenlik sistemidir. Bu güvenlik sistemimiz faaliyete geçtikten sonra suçlarımızda genel manada bir azalma, düşüş meydana geldi. İlçemizin gelişimi ve istihdam alanlarının artması ile birlikte nüfusumuz da artıyor. Bununla beraber 24 saat yaşayan bir ilçeyiz. 24 saat nefes alan bir ilçedeyiz. Nüfus artışıyla birlikte bazı noktalarda kentimizin gelişimi söz konusudur. Oralardaki nüfus artışı, hareketlenme beraberinde bize bir takım ek tedbirler almayı zorunlu kılmıştır. Belediyemizle daha önceden şehrimizin değişim ve gelişimine göre yeni ilave noktalar tespit ettiğimizde ve ek ödeneğimiz geldiğinde onların bize destek vereceğine dair bir protokolümüz mevcuttu. Bu protokole istinaden Belediyemiz ile birlikte yeni tespit ettiğimiz ve hassas şekilde önem arz eden 18 nokta daha belirledik. Belediye Başkanımızın da desteği ile daha önce belirlediğimiz 94 kameramızı mevcut hali ile toplam 148 kameraya çıkartıyoruz. 18 ilave hassas nokta daha eklemek suretiyle 105 sabit nokta, 43 tane de hareketli noktaya sahip olacağız. 54 tane daha kamera takviye ediliyor. Bunun ihalesi yapılacak. Ödeneği hazır. Bizim tarafımızdan bu konuyu iyi analiz eden bir komisyon tarafından noktaların tespitini yaptık ve Belediyemizle bir protokol gerçekleştirdik. İnşallah bu aldığımız ilave tedbirler ile birlikte ilçemizin güvenliği ve kamu düzeninin korunması, olayların aydınlatılması ve suçların önlenmesi adına daha sağlıklı, daha faydalı ve daha yararlı bir çalışma yürüteceğiz. Bu hem teşkilatımızdaki arkadaşlarımıza kolaylık sağlayacak hem de ilçemizin huzuruna bir temel teşkil edecektir” dedi.

 

İLAVE YAPILACAK NOKTALAR

İlave bölgeler ile ilgili bilgi veren Kaplan, “Alanyurt Hamzabey Zincirlikuyu Caddesi kesişim kavşağı, OSB Kavşağı, Yeşil Bursa Caddesi, Çardak Cami kavşağı, Mesudiye Altgeçidi çıkış noktası, Botanik Park kavşağı, Kozluca Yolu Naire Çikayeva Anadolu Lisesi kavşağı, Alanyurt pazaryeri, İsaören Kavşağı, Akhisar Köy içi, Akhisar Fatih Caddesi, Atatürk Bulvarı, Ortaköy-Deydinler Kavşağı, Hocaköy Kavşağı, TOKİ Camii okul kavşağı, Sanayi Caddesi-Tabakhane Caddesi kavşağı, Ankara Caddesi TOTAL kavşağı, Adnan Menderes Caddesi şelale kavşağı, Ağaç İşleri 2. Köprü İtfaiye kavşağı tespit edildi.  Bu kavşaklar birkaç sokağı daha içerisine alacak şekilde konuşlandırılacak. İlçemizi tamamen MOBESE’ler ile donatıp bu vesile ile bütün araç-gereçlerin girişlerinin takibi, suç ve suçluların yakalanması, her türlü noktada hareketlenmenin tarafımızdan 24 saat aralıksız gözetlenmesine kaynak teşkil edecektir. Bu çalışmamızın hem teşkilatımıza hem de ilçemize fayda sağlayacağını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

PTS İNEGÖL İÇİN YETERLİ DURUMDA

İhale tarihinin sorulması üzerine konuşan Kaplan, “Bunları hazırladık, İl’e göndereceğiz. Diğer ilçelerimizde de benzer kamera sistemleri ve ilave tedbirler var. Ortak yapacaklar. En kısa zamanda bunların gerçekleştirilmesini ve vatandaşımızın faydalanmasını istiyoruz. Plaka tanıma sisteminin mevcut durum itibariyle yeterli” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş