Öfkeli çifti İnegöl-Yenişehir yolunu kapattı

Yenişehir’de, tarlası su altında kalan çiftçi, gece yarısı Yenişehir-İnegöl yolunu trafiğe kapattı.

Yayınlama: 18.06.2015
564
A+
A-

Yenişehir’de aşırı yağışlar yüzlerce dönüm ekili araziyi sular altında bıraktı. Sağanak yağmur, tahliye kanallarının da yetersiz kalması sebebiyle Söylemiş Köyü’nde yüzlerce dönüm ekili araziyi sular altında bıraktı.

 

Söylemiş Köyü’nde çiftçilik yapan Recep Yorulmaz, domates tarlasının sular altında kaldığını görünce adeta çılgına döndü. Gece 23.30 sıralarında yanına oğlu Mehmet Ali’yi de alan Recep Yorulmaz, traktörü ve özel aracıyla Yenişehir-İnegöl yolunu trafiğe kapattı.








 

Karayolları ve DSİ’yi suçlayan Recep Yorulmaz, zararının tazmin edilmesini istedi. Sular içinde kalan arazisi için dert yanan Yorulmaz, “Domateslerim su içinde. Karayolları yol yapayım derken arazimiz sular altında kaldı. 30 bin TL zararım var. esimi duyurmak için yolu trafiğe kapattım. Yazık değil mi bize? Yazıklar olsun” şeklinde konuştu.

 

“DERELER ISLAH EDİLMELİ”

Yolun trafiğe kapatıldığını duyan ve olay yerine gelen Söylemiş Köyü Muhtarı Rıdvan Coşkun, Karayolları’nın Yenişehir-İnegöl yolunun inşaatı sırasında 2 menfez yaptığını, yağmur sularının buradan geldiğini, ancak en büyük zararın derelerin ıslah edilmemesinden kaynaklandığını vurguladı.

 

Muhtar Rıdvan Coşkun, “Aşırı yağmurlarla birlikte Orhaniye ve Osmaniye köylerinden gelen sular köyümüzde sel riski arz ediyor. Birkaç yıldır aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Sadece bizim köyümüzde yüzlerce dönüm arazi sular altında kaldı. Çiftçilerimizin milyonlarca liralık zararı var. Arazilerimizden mahsul alamaz hale geldik. En büyük sıkıntımız Orhaniye ve Osmaniye köylerinden gelen derelerin ıslah edilmemesi. Bu dereler ıslah edilmediği müddetçe bu sıkıntıların bitmesi mümkün değil. Köy olarak DSİ’ye dilekçelerimizi verdik, program da yapıldı, ancak ‘araç ve makineler yetersiz’ deniliyor. Bu sebeple derelerin ıslahı gecikiyor. Derelerin ıslahının bir an evvel yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Oğlu ile yolu trafiğe kapatan Recep Yorulmaz, jandarma yetkililerinin ikna etmesiyle araçlarını yoldan kaldırdı. Yol trafiğe açılırken, trafik bir müddet kontrollü olarak verildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.