Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Müslüm Karataş, otizmle ilgili bilgiler verdi. Karataş, otizmin erken yaşta fark edilmesinin, gelişim açısından önemli olduğunu ifade etti.
Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısı ile Sedef Pastanesi’nde otizmli öğrenciler ve velileri ile bir araya geldi.
‘DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ’ OLARAK KABUL EDİLMİŞTİR
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Müslüm Karataş, “Otizm, genellikle 2-3 yaşlarından itibaren fark edilen, ömür boyu süren, sosyal becerilerin ve iletişim becerilerinin oluşmasını engelleyen, kalıtsal kökenli bir gelişim bozukluğudur. 2 Nisan günü 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından, otizm konusunda farkındalık oluşturmak, otizmli bireylerin toplumdaki varlığını güçlendirmek ve toplumları otizm hakkında bilinçlendirmek için ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak kabul edilmiştir. Otizmin erken yaşta fark edilmesi çocuğun gelişimi açısından önemlidir. Sosyal ve iletişimsel becerilerin kazandırılması ve öz bakım becerilerinin geliştirilmesi için eğitime ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olacaktır” ifadelerini kullandı.
OTİZM İLE İLGİLİ ARAŞTIRMALAR TEŞVİK EDİLMEKTEDİR
Müslüm Karataş, şu ifadelerle konuşmasını tamamladı: Otizm Farkındalık Ayı olan Nisan ayı içerisinde, otizmli bireylerin sorunlarına çözümler bulmak, farklılık oluşturan yönleriyle otizmli bireylerin toplumsal kabulünü arttırmak, otizmi insanlara daha iyi anlatmak adına çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Erken teşhis ve müdahalenin önemi vurgulanmakta, otizm ile ilgili araştırmalar teşvik edilmektedir. Bizler, Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. Kademe öğretmenleri olarak, özel eğitime ihtiyacı olan tüm öğrencilerimizin sosyal gelişimini desteklemek ve toplumla bütünleşmesini arttırmak için sahip olduğumuz sorumluluğun farkında ve elimizi taşın altına koymaya her zaman hazırız.