BAKKALLAR ODASINDAN BAYRAM ALIŞVERiŞiNDE “MERDiVEN ALTI” UYARISI GELDi!

İnegöl Bakkallar ve Benzerleri Odası Başkanı Hakan İnkaya, yaklaşan bayram öncesinde merdiven altı üretiminin arttığına dikkati çekerek, piyasa fiyatının altında satılan ürünlere şüpheyle yaklaşılmasını önerdi.

Yayınlama: 05.08.2019
463
A+
A-

İnkaya, yazılı açıklamasında, bayram öncesinde yapılan  alışverişlere ilişkin uyarılarda bulundu.

 

ALIŞVERİŞİ GÜVENİLİR ESNAFTAN YAPIN






Piyasa fiyatının altında satılan ürünlere şüpheyle yaklaşılması gerektiğine dikkat  çeken Palandöken, “Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlarımızı merdiven  altı üretime karşı bir kez daha uyarıyoruz. Bayram sofralarının sağlıksız ve  hijyenden uzak yiyeceklerle dolmaması için merdiven altında üretimden uzak durun.  Alışverişlerinizi güvenilir esnaftan yapın.” ifadelerini kullandı.

 

HALK SAĞLIĞI TEHLİKEYE GİRİYOR

Sözlerine devam eden İnkaya, “Merdiven altı imalatı her alanda olduğu gibi gıda sektörünün de en önemli sorunlarının başında geliyor. Vergi yükünü bahane eden işletmeler bu yükü azaltmak için bin bir türlü hileye başvurabileceklerdir. Başta pancar şekerinden imal edilen tatlılar, çikolatalar olmak üzere birçok ürün daha ucuz olan yapay tatlandırıcılara terk edilecektir. Hal böyle olunca halk sağlığı da tehlikeye girecektir. İnsan sağlığıyla oynayan merdiven altı üretimi, aynı  zamanda kayıt dışılığı da artırıyor. Merdiven altı üretimle mücadelenin hızlanması ve denetimlerin sıklaşması  gerekiyor” dedi.

 

ŞÜPHEYLE YAKLAŞILMALI

Vatandaşların uygun ürünle kalitesiz ürün arasındaki farkı  bilmesinin önemine değinen İnkaya, şu değerlendirmede bulundu: ” Vatandaşlar  bayram alışverişi yaparken elbette cebini düşünmeli. Ancak hesaplı ürünle  kalitesiz, fason ürün arasındaki farkı da bilmeli. Uygun alışveriş yapmak  isteyenler, ucuz diye aldığı merdiven altı ürünlerle kar ettiğini düşünmesin.  Hangi koşullarda üretildiği bilinmeyen, hijyenden uzak merdiven altı ürünler  insan sağlığını hiçe sayıyor. Piyasa fiyatının altında satılan ürünlere şüpheyle  yaklaşılmalı.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş