İran’ın koronavirüs talebine Türkiye’den yanıt: Gelmeyin, Skype’tan görüşelim

Çin’den yayılan koronavirüs salgını durdurulamıyor. Avrupa ve Orta Doğu’yu esir alan virüs Afrika’da da yayılmaya başladı. Bugün gelen yeni son dakika haberlerine göre bazı ülkelerde ilk kez virüs vakaları görülürken, bazı ülkelerde ise ilk ölümler gerçekleşti. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran’dan gelmek isteyen heyete “Gelmeyin, Skype üzerinden görüşelim” dediğini açıkladı

Yayınlama: 04.03.2020
2.192
A+
A-

in’in Wuhan kentinde çıkan koronavirüs, dünyaya yayılmaya devam ediyor. Resmi açıklamalara göre dünya çapında virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 117’ye yükselirken vaka sayısı da 90 bini aştı.

 

Avrupa’da İtalya, Orta Doğu’da ise İran virüsün merkezi olmuş durumda. İki ülkede de vaka sayısı 2000’i geçerken, İtalya’da ölü sayısı 79’a İran’da ise 77’ye çıktı.

Gün içinde virüs ile ilgili yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;






 

– Polonya Sağlık Bakanlığı, ülke sınırları içerisinde ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıkladı.

“GELMEYİN, SKYPE ÜZERİNDEN GÖRÜŞELİM”

– Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan’ın haberine göre; İran’ın koronavirüs nedeniyle Türkiye‘ye heyet göndermek istediğini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi: “İran’daki salgın çok hızlı ilerledi. Kum kentini kapatmalarını tavsiye ettik ancak ‘Gerek yok’ denildi. Şimdi ise durum ciddileşince ‘Nasıl adım atacağız’ diye yardım istiyorlar. Bizim Bilim Kurulu’na bir heyet gönderip bilgi almak istediler. Biz de ‘Gelmeyin, Skype üzerinden bağlanalım’ dedik. Çin ve diğer bazı ülkelerde yayılma hızı düşerken şu anda en fazla İran’da yayılma var.”

ABD‘DE ÖLÜ SAYISI ARTTI

 – ABD’nin Washington eyaletinde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 9’a yükseldiği belirtildi.

İSPANYA’DA İLK ÖLÜM

– İspanya’da koronavirüsü nedeniyle ilk ölümün yaşandığı açıklandı. İspanya’da yerel bir sağlık yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, Valencia bölgesindeki erkek bir hastanın korona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

AFRİKA’DA DA YAYILMAYA BAŞLADI

İlk önce Mısır‘da ortaya çıkan koronavirüs Afrika kıtasında da yayılmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Bill Gates, katıldığı bir panelde virüsün Sahra altı Afrika’sına sıçraması durumunda 10 milyon civarında insanın hayatını kaybedeceğini söylemişti. Virüs Nijerya‘dan sonra Senegal‘de de görüldü. Virüs Cezayir ve Fas’da da ortaya çıkmış durumda…

İran’da korkunç gelişme! Korona 23 vekilde daha görüldü! Salgın Afrika’da yayılmaya başladı

– Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki koronavirüsü vaka sayısının 27’ye yükseldiği bildirildi.

– Güney Amerika ülkesi Şili’de ilk yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edildiği açıklandı.

– Arjantin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede ilk korona virüsü vakasına rastlandığı duyuruldu. Arjantin Sağlık Bakanı Gines Gonzalez Garcia, virüs bulaşan hastanın 43 yaşında bir erkek olduğu, 1 Mart’ta İtalya’dan Arjantin’e döndüğü ifade edildi.

KAYNAK: HABER7



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş