Köşeye sıkışan Selman ‘Benden bu kadar’ dedi! Barış teklifi yaptı

Yemen’de Husilerin saldırıları sonrası zora düşen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, ateşkes çağrısı yaptı.

Yayınlama: 31.03.2020
2.937
A+
A-

İran destekli Husi güçlerin füze saldırıları karşısında zor günler geçiren ve köşeye sıkışan Suudi Veliaht Prens Selman yönetiminden sürpriz bir karar geldi. Suudi Arabistan’ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al Cabir, ‘Biz saldırıları durdurmaya kararlıyız ve Husi güçleri de kabul ederlerse tüm Yemen topraklarında ateşkes için hazırız’ dedi.

Husi güçlerin saldırıları karşısında köşeye sıkışan Selman yönetiminin, Husilere barış teklif ettiği açıklandı.

Üst düzey bir Suudi yetkilisi, krallığın Yemen’deki Husiler ile günlük görüşmeler yaptığını ve bu grubun temsilcilerini ve uluslararası kabul görmüş Yemen hükümetini Riyad’da barış görüşmeleri yapmaya davet ettiğini açıkladı.






Suudi Arabistan’ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al Cabir, Amerikan Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte, beş yıllık savaşı sona erdirmek için görüşme yapma teklifinin birkaç gün önce saldırların şiddetinin artmasına rağmen hâlâ masada olduğunu söyledi; ancak Husilerin teklife henüz yanıt vermediğini söyledi.

“Ateşkese hazırız”

Al Cabir, “Biz saldırıları durdurmaya kararlıyız ve Husi güçleri de kabul ederlerse tüm Yemen topraklarında ateşkes için hazırız” dedi.

Suudi yetkililer, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Yemen sınırındaki Husiler tarafından başkent Riyad ve Jizan şehrine fırlatılan balistik füzeleri durdurduklarını açıklamıştı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Husiler’in 2015 yılında Yemen’in başkent Sana’yı ele geçirmesinden sonra Suudi Arabistan’ın Yemen’den askeri olarak kurtulmak için gittikçe daha istekli hale geldiğini öne sürdü.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş