Ukrayna’da gönüllüler, evleri yıkılanlara yardım ediyor

Yayınlama: 12.12.2022
50
A+
A-

Ukrayna’da savaştan etkilenenlere yardım etmek amacıyla bir araya gelen gönüllüler, ağır hasar gören ev ve binalarda hem onarım hem de enkaz temizleme işleri yapıyor.

Rusya-Ukrayna savaşı 9 ayı aşkın bir süredir devam ederken, Ukrayna’da Rus güçlerinden geri alınan bölgelerde ağır hasar gören ev ve binalar gönüllülerin yardımıyla onarılıyor.

Ukrayna ordusunun yeniden kontrolü sağladığı bölgelerde enkaz temizleme çalışmaları sürüyor.






Anadolu Ajansı (AA) ekibi, savaşta tahrip olan başkent Kiev yakınlarında yer alan Moşçun köyündeki çalışmaları görüntüledi.

Soğuk havaya rağmen köy halkı, gönüllülerin de yardımıyla yıkılan evlerini onarmaya çalışıyor.

Köyde zor şartlarda çalışan 30 yaşındaki genç kadın Anastasya Baranova, AA muhabirine, gönüllülerin oluşturduğu ve “B-50” adını verdikleri grupla savaştan etkilenen insanlara yardım ettiklerini söyledi.

Kiev bölgesinde savaşın ağır hasar verdiği yerleşim yerlerinde sivillere destek verdiklerini belirten Baranova, “Her hafta cuma, cumartesi ve pazar günleri Moşçun köyündeki enkaz alanında temizlik çalışmaları yapıyoruz çünkü burada çok sayda ev yerle bir olmuş.” dedi.

Baranova, “Siviller bize ulaşıyor, biz de hava şartlarına rağmen gelip yardım ediyoruz.” diye konuştu.

Kiev bölgesindeki enkaz alanlarında nisan ayından beri gönüllü olarak görev yaptıklarını dile getiren Baranova, “Ne kadar lazım olursa, insanların ne kadar ihtiyacı olursa o kadar bu işi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Savaştan etkilenen ailelere tadilat ve tamirat hizmetlerini de sunuyorlar

El arabasıyla yıkılan duvar parçaları taşıyan gönüllü Bogdan Zgurskiy (37) ise aylar boyunca çeşitli bölgelerde enkaz temizlik çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Zgurskiy, savaş nedeniyle hasar görmüş ama yaşanması mümkün olan evlerin onarım çalışmalarında da insanlara yardımcı olduklarını vurgulayarak, “Yılın sıcak aylarında da savaştan etkilenen evlerin sahiplerine tadilat ve tamirat çalışmalarında da yardım ediyoruz.” dedi.

Uzun bir süredir Moşçun köyünde çalıştıklarını ifade eden Zgurskiy, şöyle devam etti:

“Daha önce Kiev bölgesindeki İrpin ve Borodyanka şehirlerinde de görev yaptık. Nisan ayından beri Moşçun köyünde çalışıyoruz. Burada çok ciddi bir yıkım var. Evlerin yüzde 80’i yıkılmış durumda.”

Gönüllü Yana Kobits de evli ve bir çocuğu olmasına rağmen insanlara yardım etmek için 9 aydır enkaz bölgesinde çalıştığını belirtti.

Kobits, köyde çok ağır bir yıkım olduğunu belirterek, “Yüzde olarak bence en fazla yıkım burada bu bölgede. Her hafta sonu 30 kişilik bir ekip olarak göreve çıkıyoruz. Ama bazen ekipte görev yapan kişilerin sayısı 500 ile 600 civarında oluyor.” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş