10 bin öğrenci Kur’an öğrenecek

İlçe Müftülüğü tarafından 200 cami ve Kuran Kursunda açılan, Yaz Kuran Kursları dün itibariyle eğitime başladı. Yaklaşık 10 bin öğrencinin eğitim alması hedefleniyor.

Yayınlama: 23.06.2015
864
A+
A-

Dün İnegöl Merkez Kuran Kursu bahçesinde düzenlenen Yaz Kuran Kursları açılış törenine Yenişehir Müftüsü, İnegöl Müftü Vekili Mehmet Nedim Bakır, din görevlileri, Kuran Kursu öğreticileri ile öğrenciler katıldı.

 

“SİZİN EN HAYIRLINIZ KURAN-I KERİM’İ ÖĞRENEN VE ÖĞRETENİNİZDİR”






Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan İnegöl Müftü Vekili Mehmet Nedim Bakır, dünyada insanın en değerli varlığının çocuğu olduğunu belirterek, “Peygamber Efendimiz ümmetine emanet olarak bıraktığı en önemli husus Kur’an-ı Kerim’dir. Çocuklarımızı bu emanetle buluşturmak suretiyle çocuklarımıza karşı en önemli vazifelerden birini yerine getirmiş olacağımıza inanıyorum. Bununla birlikte Peygamber Efendimizin çok önemli bir müjdesi vardır. Buyuruyorlar ki, ‘Sizin en hayırlınız Kuran-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir.’ Dolayısıyla çocuklarımızı böyle bir müjdeye layık ettirmek, böyle bir şerefe erişmeleri için yardımcı olmak anne-babalar için en önemli vazifedir. Yaz tatili girmesiyle birlikte ülkemizde olduğu gibi İnegöl’ümüzde bu mübarek ayda inmeye başlayan Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek ve dini bilgilerini artırmak maksadıyla, anne-baba ve meleklerin hayır duaları eşliğinde çocuklarımız akın akın camilere gitmektedirler. Çocuklarımızın bu şevklerine şevk, gayretlerine gayret katmak maksadıyla anne-babalara ve aynı zamanda biz öğreticilere, din görevlilerimize ciddi görev düşmektedir. Bu da çocukları teşvik etmek için şefkatle, rahmetle, sevgiyle ve iyilikle yaklaştığımız takdirde çocuklarımıza dersin sonunda ‘Hadi ders bitmiştir evlerinize gidin’ dediğiniz de, ‘Hocam biraz daha kalalım’ diyeceklerine inanıyorum. Bu vesileyle yaz kuran kurslarımızın çocuklarımıza başarı ve olgunluk katmasını yüce Rabbimden niyaz ederim” dedi.

 

10 BİNİN ÜZERİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ

2015 yılında 160 cami ve 40 Kuran Kursu olmak üzere toplam 200 yerde Kuran eğitimi verileceğini ifade eden Bakır, “Ayrıca bu 200 yerde Kuran Kursu öğreticisi, fahri öğreticiler, imam ve müezzin kayyım olmak üzere toplam 360 görevlimiz tarafından eğitim verilecek. 2014 yılında İnegöl’ümüzün genelinde 9 bin civarında öğrencimiz yaz Kuran Kurslarında eğitim aldılar. 2015 yılında inşallah bu sayıyı 10 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

15’İN ÜZERİNDE ÖĞRENCİYE DERS VERİLMEYE BAŞLANMIŞTIR

İnegöl’de 700’ün üzerinde Suriyeli mülteci ailenin bulunduğunu belirten Bakır, “Bu ailelerin çocuklarını da özellikle Kuran-ı Kerim’i ve dini bilgiler öğrenmeye ihtiyaçları vardır. Yine din görevlilerimizin nezaretinde birkaç cami de onlara da ders vermeye başlayacağız. Ve nitekim Tabakoğlu Camisinde şimdiden saat 17.00-.19.00 arasında 15’in üzerinde öğrenciye ders verilmeye başlanmıştır. Talepler artması halinde başka camilerde de bu tür imkanlar sağlamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından Müftü Vekili Mehmet Nedim Bakır, Merkez Kuran Kursu içinde ki etütleri gezerek, Kuran-ı Kerim eğitimi alan öğrencilerle sohbet etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş