4. İNESMEK Genel Sergisi izlenime açıldı

4. İNESMEK Genel Sergisi, geçtiğimiz Cuma akşamı yapılan görkemli açılış tören ile izlenime sunuldu. Açılışta konuşan Aktaş, “Kursiyerlerimizin hayatları İNESMEK’le değişiyor. İNESMEK’in dokunduğu hayatlar zenginleşiyor, güzelleşiyor” dedi.

Yayınlama: 25.05.2015
831
A+
A-

Açılış törenine İlçe Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İNESMEK’İN DOKUNDUĞU HAYATLAR ZENGİNLEŞİYOR






Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak bir taraftan şehrin gelişmesini ve kalkınmasını sağlarken, bir yandan da vatandaşlarımızın daha donanımlı bireyler olması için çalışıyoruz. Türkiye’nin kalbinin attığı, sanayi, kültür ve sanat adına önemli işlere imza atılan İnegöl’de, İnegöl Belediyesi olarak hizmet standartlarımızı daha da yukarılara taşımanın gayretini gösteriyoruz. Bu bağlamda, İnegöllülerin hayat standartlarını yükselterek, nitelikli işgücünü artırmak için yoğun çaba harcıyoruz. Bununla alakalı gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızın en önemlilerinden biriside İNESMEK. Her bireyin kendi yeteneklerini ortaya koyma, beceri sağlayabildiği alanları açığa çıkarma ve artı değer üretme hakkı bulunmakta. İNESMEK tam da bu yönüyle hem anlamlı hem de değerli bir noktada bulunuyor. İNESMEK kurulduğu günden bu yana pek çok insan için umut olmuş, pek çok insanın da hayalini gerçekleştirmiştir. İnegöllülerin sanatsal becerilerini geliştiren, daha önce kendilerinde fark edemedikleri yetenekleri ortaya çıkaran İNESMEK, onların aynı zamanda mesleki eğitim ihtiyacını da karşılıyor. Kursiyerlerimizin hayatları İNESMEK’le değişiyor. İNESMEK’in dokunduğu hayatlar zenginleşiyor, güzelleşiyor”

 

BU YIL 4.’SÜ

“Bu yıl 4. sünü gerçekleştirdiğimiz, İnesmek kursiyerlerimizin yıl içerisinde hazırladığı ürünlerin sergilendiği, İnegöl’ün en büyük el sanatları sergisinin açılışını yapmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Bu organizasyon İNESMEK ve İnegöl için gurur verici. Bugün burada göreceğimiz eserler, uzun uğraşların, emek ve çalışmaların bir göstergesi. Hizmette önceliğimiz hanımlar olsa da dezavantajlı gruplar da dâhil olmak üzere tüm İnegöl halkına hizmet sunuyoruz. Bu çalışmalarımızla da model olmaya devam ediyoruz. Mesleki ve teknik konulardaki eğitimlere büyük ilgi gösteren hemşerilerimiz buradan aldıkları eğitimle iş imkânı elde ederek aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Hatta bu yıl İnesmek’in açtığı Kpss kurslarına katılarak Adalet Bakanlığının düzenlediği zabıt kâtipliği sınavında 4 kursiyerimiz barajı geçmiş bunlardan 2 tanesinin ataması kesinleşmiştir. Bu bizim için gerçekten gurur verici bir durum.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yılsonu sergisiyle kursiyerlerimizin el emeklerini sizlerin izlenimine sunuyoruz fakat bu yıl ki sergimiz kapsamında sizler için hazırladığımız etkinliklerimizi İnegöl belediyesi enstrüman kursları ve müzik koromuzun yıl sonu etkinlikleriyle birleştirerek daha eğlenceli bir program sunmak istedik. İlk olarak 23 Mayıs Cumartesi saat:20.30 da İnegöl belediyesi Türk müziği korosu ve İznik belediyesi Türk sanat müziği korosunun ortaklaşa hazırladıkları dostluk konseri sizlerle birlikte olacak. Ardından 25 Mayıs Pazartesi saat:20.30’da İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu ve Türk Halk Müziği Gençlik Korosu yine İnegöl avm önü sahnesinde İnegöl halkının huzurlarında olacaklar. 26 Mayıs Salı akşamı ise İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği korosu sezon sonu konserini İnegöl avm önü sahnesinde İnegöl halkına müzik ziyafeti sunacaklardır. Ayrıca 29 Mayıs Cuma akşamı Heykel önünde İnegöl Belediyesi enstrüman kursları konseri ve belge töreni ile enstrüman dersleri sezonu kapatmış olacaktır”

 

İLERİYE TAŞIYACAK ADIMLARI BİRLİKTE ATMAK DİLEĞİYLE

“İnegöl belediyesi Türk müziği korosu adı altında toplanan, Türk sanat müziği korosu Türk halk müziği korosu Türk sanat müziği çocuk korosu Türk halk müziği gençlik korosu tasavvuf koroları, enstrüman dersleri, drama ve tiyatro derslerine eylül ayında İnegöl belediyesi kültür sanat ve gençlik merkezinde kayıtları alınmaya başlayıp ekim ayında yeterli kayıt çoğunluğu sağlanan kurslarımız açılmakta ve İnegöl halkına ücretsiz sanat eğitimleri imkanı sağlanmaktadır. Ayrıca önemli bir gelişmeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Kamuoyunun yakından takip ettiği gibi ilçemizin gururu İnegölspor’umuz PTT 1. Lige çok yakın. Pazartesi günü tarihi bir karşılaşmaya çıkacağız. Yaklaşık 20 otobüsle taraftarımızla birlikte takımımızı desteklemeye Alanya’ya gidiyoruz.  Ancak Alanya’ya gidemeyecek olanlar için Heykel önünde dev ekran koyarak ilçe halkımızın müsabakayı canlı takip etmelerini sağlayacağız. İnegölspor’umuza sizlerden destek ve hayır duası bekliyorum.  Siz değerli halkımızın her geçen gün artan ilgisiyle hizmet ağını genişleten, İnegöl’ün her köşesine yayılan kurs merkezleriyle binlerce insanımıza ulaşmak gayesinde olan İNESMEK şehrimizin üreten ürettikçe gülen yüzü olarak hizmet vermeye siz İnegöllülerinde desteği ile devam edecektir. Eğitim ve üretimle zenginleşen yarınlarda, bizi ileriye taşıyacak adımları birlikte atmak dileğiyle” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş