960 kişi sınıfta kalmış!

Yılsonu Müdürler Kurulu toplantısı dün yapıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilk, orta ve lise olmak üzere toplam 960 öğrencinin sınıfta kaldığını açıkladı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 03.07.2014
916
A+
A-

İshakpaşa İlk ve Ortaokulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Şube Müdürleri; Mustafa Karaarslan, Ali Doğru, Özer Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ve okul müdürlerinin katıldı.

 

TEVECCÜHLERİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ






Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, göreve gelişi ve atamalardan söz etti. Bilican, “Biz bir aileyiz. Bir bütün içerisine eğitim camiasında elimizden gelen hizmeti yapmaya çalışacağız. Bu bir hizmet yarışıdır. Hiçbir makam, mevki kalıcı değildir. Bizi buraya layık görmüşler. Bize layık görenlerin de bu teveccühlerini boşa çıkarmayacağız” dedi.

 

TEKRAR BİR DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPACAĞIZ

Daha önceki yıllarda sene sonu toplantılarını sınav sonuçları açıklandıktan sonra yaptıklarını hatırlatan Bilican, “Genellikle hem ortaöğretimde, hem de ilköğretimdeki sınavların belli olmasının ardından toplantı yapardık. Ancak biliyorsunuz daha TEOG sınav sonuçları henüz açıklanmadı. LYS sınav sonuçları yakın zamanda belli oldu. Bunlarla ilgili tekrar bir değerlendirme toplantısı yapacağız. Önceki yıllarla bu yılı değerlendireceğiz” dedi.

 

AÇILACAK OKULLAR

Fatih Bilican, okul müdürlerini 2014-2015 eğitim öğretim yılında açılması planlanan okullarla ilgili de bilgilendirdi. Gelecek eğitim öğretim yılı için yeni açılacak okullar olduğundan söz eden Bilican, “Bunlar; TOKİ Baykoca Mahallesi’ndeki Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi, onun bünyesinde bir de İmam Hatip Ortaokulu teklifimiz vardı. Bunun yanı sıra kampüste hayırsever Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan meslek liselerinden biri geçtiğimiz eğitim öğretim yılında eğitime başlamıştı. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında ise 3 tane daha meslek lisemiz açılacak. Milli Eğitim’deki yeniden yapılanma ve dönüşüm neticesinde bütün okullarımız Anadolu oldu. Meslek liseleri de birleştirildi ve Anadolu Meslek Lisesi adı altında birleşti. Şuanda kampüste 4 tane Anadolu Meslek Lisesi mevcut. Bunlardan 2 tanesi Endüstri Meslek Lisesi’ndeki bölümlerine denk gelen okullar, bir tanesi Ticaret Meslek ve diğeri de Turizm Meslek Lisesine denk gelen okulumuz. Ayrıca daha önce onayı çıkan Spor Lisemiz yer alıyor. Bir de mesleki eğitim kampüsü içerisinde yer alan anaokulumuz var. Bunların yanında Kozluca yolu üzerinde bir Anadolu Lisesi inşaatımız bitmek üzere. Mesudiye’de bir ortaokulumuz var, o da 1 ay içerisinde tamamlanacak. Bir de Anadolu Öğretmen Lisemizin yanında Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu inşaatı başladı. Halk Eğitim Merkezimizin yeni binası da tamamlandı ve teslim aşamasında” açıklamalarında bulundu.

 

SINIFTA KALMA RAKAMLARI YÜKSEK

2013-2014 yılında ilk, orta ve liselerde yaşanan başarısızlıklardan da söz eden Bilican, sınıfta kalma rakamlarını açıkladı. Fatih Bilican, “2013-2014 eğitim öğretim yılında lisede toplam 12 bin 870 öğrencimiz vardı. Bunlardan devamsızlık yaparak 517 öğrencimiz sınıf tekrarına kaldı. Bunlar arasında açık lise olanlar da var. Ders bazında ise mesleki eğitimde bin 80 kişi, dil öğretimden 114 ve ortaöğretimden 128 olmak üzere toplam bin 324 öğrenci sınıf tekrarına kaldı. Yine ilköğretimde toplam 21 bin 696 öğrencimiz mevcut. Bunlardan da devamsızlıktan kalan 214, ortaokulda 165 öğrenci sınıfta kalmış. Ders başarısızlığından ise 10 öğrenci kalmış. Toplam 389 öğrencimiz ilk ve ortaokullarda sınıf tekrarına kalmış. Bunların aslında hiç olmaması gerekirken, bu rakam da düşük bir rakamdır” dedi.

 

ŞUBE MÜDÜRLERİ DEĞİŞECEK

Son olarak Milli Eğitim Şube Müdürlerinin değişeceğini duyuran Bilican, “3 Şube Müdürü arkadaşımızın rotasyondan dolayı tayinleri çıktı. Bu arkadaşlarımıza uzun yıllardır İnegöl eğitimine hizmet ettikleri için teşekkür ediyorum. Bu 3 arkadaşımızın yerine rotasyondan 3 yeni arkadaşımız gelecek” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş