AGD’den muhteşem final

Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Yaz Etkinliklerinin finali önceki akşam Kültür Park Anfi Tiyatro’da düzenlenen programla gerçekleştirildi. Görkemli bir finale sahne olan gecede konuşan AGD İnegöl Şubesi Ortaokullar Komisyon Başkanı Mustafa Özkan, yaz döneminin sona erdiğini ancak okul döneminde de etkinliklerinin süreceğini kaydetti.

Yayınlama: 01.09.2014
890
A+
A-

Anadolu Gençlik Derneği’nin Yaz Etkinliklerinin final programı Anfi Tiyatro’da gerçekleştirildi.

 

İKİ CİHAN SAADETİ








Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecede söz alan Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Ortaokullar Komisyon Başkanı Mustafa Özkan şunları söyledi: Anadolu Gençlik; şuurunu “bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmaktır” mutlak gerçeğinden almaktadır. Anadolu Gençlik; yıllardır önce ahlak ve maneviyat diyerek, hakkı üstün tutarak, nefis terbiyesini gündeme alarak, insanlığın iki cihan saadeti için koşturmanın adıdır. Anadolu Gençlik Derneği, gençlerimiz ve insanımız için yıllardır ülkemizin ve yeryüzünün her yerinde sorumluluğunu yerine getirmenin gayretindedir.  Şiarımız, “Adam aldırmada geç git” olmayıp  “aldırıp, Hakkı tutup kaldırmaktır” Anadolu Gençlik Derneği,  çevreye, topluma, kendine ve rabbine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; merhametin, kardeşliğin ve adaletin yaygınlaştırılmasında emek sahibi bir gençlik yetiştirme çabasıdır.

 

ÇALIŞMALAR OKUL DÖNEMİNDE DE DEVAM EDECEK

Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak geçmişten günümüze yaptığımız çalışmalarda temel duruş olarak ahlak ve maneviyatı önceliyoruz. Hakkın hâkim olduğu Yeni Bir Dünya’yı kurmak için de bütün gücümüzle çalışıyoruz. Biz tüm içtenliğimizle inanıyoruz ki, Anadolu Gençlik Derneği, dünyaya yeniden yön verecek, Dicle kenarındaki kuzulara kol kanat gerecek,  çorbasını komşusuyla paylaşacak, kardeşlik anlayışıyla ‘Yeni Bir Dünya’yı kuracak kadroların harmanlandığı etkin bir teşkilattır. Bu prensipler çerçevesinde Anadolu gençlik derneği ortaokullar komisyonu olarak; 9 haftalık yaz etkinlikleri programımızı tamamlamış oluyoruz. Bu gece icra ettiğimiz program bir final değil, sadece dönem arasıdır. Hem eğitici hem de eğlenceli bir 9 haftayı geride bıraktık. Anadolu Gençlik Derneği olarak çalışmalarımızı okul süresince de devam ettirmekteyiz. Bu çerçevede 20 Eylül itibariyle de okul dönemi çalışmalarına başlıyoruz. 12’şer kişilik gruplar oluşturularak Kuran ve ahlak derslerine devam edeceğiz.

 

ŞUURLANDIRMA ÇALIŞMALARI SONUNA KADAR SÜRECEK

İnegöl’ün her kesimden bütün gençliğine ulaşmak ve onlara inancımızın temel değerlerini anlatmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Biz Anadolu Gençlik mensupları olarak böylesi tarihi ve önemli programlarımızla, haftalık sohbet-seminer çalışmalarımızla, asr-ı saadet derslerimizle, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine, hanımlara ve çalışan gençliğe yönelik şuurlandırma çalışmalarımızla iyinin, güzelin, doğrunun, faydalının ve adil olanın hayatın her alanında tesisi için gayretlerimizi sürdürüyoruz ve Allah’ın izniyle takatimizin sonuna kadar da sürdüreceğiz. Sözlerimi sonlandırırken Yaz etkinlikleri sürecinde emeği geçen tüm kardeşlerime Teşekkür ediyorum. Allah hepimizi Önderimiz Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa sallalahu aleyhi ve selleme komşu eylesin.

 

Konuşmanın ardından öğrenciler çeşitli skeçler, ilahiler ve birbirinden güzel programlarla yaz döneminde öğrendiklerini Anfi Tiyatro’daki izleyicilerle paylaştı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.