AHİD’ten liselere motivasyon

Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından organize edilen program doğrultusunda İnegöl’e gelen eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı, 3-7 Kasım tarihleri arasında 8 lisede öğrencilerle bir araya gelerek moral, motivasyon ve başarı ile alakalı seminerler verecek.

Yayınlama: 04.11.2014
941
A+
A-

AHİD tarafından organize edilen program doğrultusunda İnegöl’e gelen eğitimci yazar Ali Erkan Kavaklı, 3-7 Kasım tarihleri arasında İnegöl’de bulunan 8 liseyi ziyaret ederek öğrenciler ile bir araya gelecek. Kavaklı, moral, motivasyon ve başarı konuları hakkında vereceği seminerler ile öğrencileri bilinçlendirecek. Seminerlerden ilki dün Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik olarak okulun Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

START TURGUTALP’TE VERİLDİ








Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Başkanı Naci Köseoğlu, “AHİD olarak öğrencilerimizin daha kaliteli ve başarılı yetişmeleri için daha şahsiyetli olmaları için ahlaki ve manevi değerlerle donatılmış, hedefini bilen, idealist, gayretli, şahsiyetli gençlerin yetişmesi için dernek olarak İnegöl’e bugüne kadar eğitimci yazarlar getirdik. Önceki yıllarda Sıtkı Aslanhan, Halit Ertuğrul hocalarımız değişik okullarda seminer verdiler. Bu yıl da inşallah Ali Erkan Kavaklı hocamız sağ olsun bizi kırmayarak öğrencilere de 1 haftasını ayırarak İnegöl’de 8 okulda 3-7 Kasım tarihleri arasında seminer verecek. Pazartesi günü Turgutalp Anadolu Lisesi’nde başlayan eğitimler daha sonra 4 Kasım Salı günü Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi’nde, 5 Kasım’da İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi kız bölümünde ve Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 6 Kasım’da İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi’nde, 7 Kasım Cuma günü İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi erkek bölümünde öğrencilerimize moral, motivasyon ve başarı ile alakalı seminer verecek. Cuma günü öğleden sonra Hacı Sevim Yıldız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde konuşması olacak ve Cuma akşamı da saat 20.00’da Belediye Kültür Sarayı’nda ailelere bir seminer verecek. Örnek aile ve ideal çocuk üzerine anne babaların çocuk eğitimindeki vazifelerini, görevlerini anlatacağı, çocuğun başarısında ve ahlâkında anne-babanın rolünü aktaracağı bir seminer olacak. Bu seminere tüm anne-babaları davet ediyoruz. Öğrencilerimiz için bu seminerlerin hayırlara vesile olmasını, başarılarının ve şahsiyetlerinin artmasında katkısının olmasının Allah’tan temenni ediyoruz” dedi.

 

TECRÜBELERİNİ AKTARACAK

Turgutalp Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Avni Okumuş, “Sizlere, bizlere motivasyon konusunda kendimizi nasıl bir şeye motive ederiz, eksiklerimizi nasıl gideririz konularında bilgilendirmek amacı ile Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı hocamız burada. Kendisine şahsım ve sizler adına hoş geldiniz diyorum. Bu konuda sizleri bilgilendirecek, tecrübelerini anlatacaktır. Kendisi aynı zamanda eğitimci, bizlerden birisi. Tecrübelerini sizlere aktaracak, motivasyon nedir, nasıl olmalıdır, kendimizi nasıl motive ederiz konularında bizleri aydınlatacak. Kendilerine tekrardan hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

 

BAŞARIYA GÖTÜREN YOL

Öğrencilere başarıya götüren yolu anlatmak istediğini belirterek bir konuşma yapan Eğitimci Yazar Ali Erkan Kavaklı, “Bizde temel prensip olarak insan yetenekli bir varlıktır. Allah onu üstün yeteneklerle donatmıştır. Yeteneği olmayan insan yoktur ama yeteneği keşfedilememiş, geliştirilememiş insan vardır. Her insan deha potansiyeli ile doğar ama ileride bu potansiyelini geliştirebilir ya da geliştiremez. Burada motivasyon çok önemli bir unsurdur. İnsanın istemesi, hedef tespit etmesi, o hedefe giden doğru bir yol haritası takip etmesi lazım. Hem dünyada mutlu ve başarılı olsun hem de ahrette mutlu olsun. Öğrencilere böyle bir yol haritası anlatmak istiyorum” diye konuştu.

 

OKUMAYI BİR İBADETE DÖNÜŞTÜRÜN

Seminerin içeriği ile ilgili bilgiler veren Kavaklı, “Ben öğrencilere başarıya götüren 10 yol prensibini anlatırım. İnsan aklını iyi kullanmalı, doğruyu, yanlışı, çirkini, güzeli, haramı, helali ayırmalı. Güzeli, doğruyu, helali takip etmeli. Dünyada herkesin bir mesleği vardır, herkes bir iş yaparak ayakta kalır. Severek yapacakları bir mesleği seçmeleri gerekir. Büyük hedefler koymalılar. İnsanları harekete geçiren şey inançları ve hedefleridir. Eğer bir hedefiniz yoksa niye koşacaksınız, niye yürüyeceksiniz, niye çalışacaksınız. Bunun cevabı olmalı… Bir yol haritası takip etmeliler. Biz buna okul hayatında bir plan deriz, planlı çalışmalılar. Allah çalışana verir. İnsan ancak çalıştığının karşılığını alır. Çalışmayı bir ibadet kabul etmeliler. Öğrenmeyi, beyni beslemek olarak kabul etmeliler. İnsanlar bedenlerini beslemeye özen gösterir ama beyin beslemeye gelince çok bilinçli davranmıyorlar. Onun için öğrenmenin bir beyin besleme olarak kabul edilmesi gerekir. Okumayı bir alışkanlık ve ibadete dönüştürmeliler. Türkiye büyük bir medeniyet kurmuş, medeniyet yazmış, medeniyet yapmış ataların kurduğu bir ülkedir. Onlara yakışır hareket etmek lazım, tarih bilinci ile hareket etmek lazım ve Türkiye’yi dünya ile yarıştırmak lazım. Bunun yolu da herkesin işini iyi yapmasından geçer. İşimizi iyi yapmaya çalışmamız lazım. İnsan sosyal bir varlıktır, çevresi ile doğru düzgün ilişkiler kurmalıdır. Bir elin nesi var iki elin sesi var deriz. Onun için insanlarla hoşgörüye, diyaloga, yardımlaşmaya, iyilik yapmaya dayalı, sevap kazanmaya dayalı münasebetler kurmalıyız ve bu toplumu iyi, mutlu insanların yaşadığı bir topluma dönüştürmeliyiz” ifadelerini kullandı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.