Benim oğlum yapmaz deme!

İnegöl Ülkü Ocağı tarafından Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen, “Benim oğlum yapmaz deme!” isimli seminerde, vatandaşlara uyuşturucu ile alakalı bilgilendirmeler yapıldı.

Yayınlama: 29.12.2014
900
A+
A-

Düzenlenen seminere İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Fatih Sütçü, Kişisel Gelişim Uzmanı Gülfize Demirhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

GENÇLİĞİ BU OYUNLARA YEM ETMEYECEĞİZ






Uyuşturucu kullanımının Türkiye’de hat safhaya çıktığını belirten İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, “Son dönemde İnegöl halkını yakınan ilgilendiren ve ailelerimizi derinden üzen uyuşturucu illeti güzelimiz Türkiye’mizde had safhaya çıkmıştır. İlçemizde de bu durum Türkiye genelinden farksız değildir. Genel merkezimizin bu yıl uyuşturucuya karşı başlatmış olduğu savaşla, her bölgede uyuşturucunun zararları anlatılmış; paneller, konferanslar ve tiyatrolar gerçekleştirilmiştir. İnegöl Ülkü Ocakları olarak bizler de yerelde gençliğimizi uyuşturucudan uzaklaştırma ve ailelerimizin bu konuda bilgilendirilmesi amaçlı bu paneli gerçekleştireceğiz. Cennet mekân rahmetli Başbuğ’un Sayın Alparslan Türkeş’in gençlere ‘Hepiniz birer Türk bayrağısınız. Bayrağı kirletmeyin, lekelemeyin, yere düşürmeyin’ sözü gençlere en büyük nasihati olmuştur. Bu nasihate uyarak, ocağımızda yetişen gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmak için daima yanlarında olacağız. Uyuşturulmaya çalışan gençliği bu oyunlara yem etmeyeceğiz” dedi.

 

ÜLKEMİZİN GÜRBÜZ ÇOCUKLARI UYUŞTURUCUYA KURBAN VERİLİYOR

Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Fatih Sütçü ise, “Bursa Ülkü Ocaklarımızın yaklaşık 4 ay önce bir basın açıklamasıyla, bu basın açıklamasının amacı; 11 yaşındaki bir gencimizin ben onları şöyle tanımlıyorum, ülkemizin Anadolu’muzun gürbüz çocuklarını ismini söyleyemediğim genel itibariyle uyuşturucu maddeye kurban verildiği bir günde bundan etkilenerek, çıkıp basın açıklaması yapmamız neticesinde bu illetin farkına vardı bu insanlar. Dediler ki 11 yaşındaki ülkemizin gürbüz çocukları uyuşturucuya kurban veriliyor. Bununla beraber uyuşturucuya karşı yoğun mücadele başlattık. İlk paneli merkezde başlattık. Daha sonra ilçe ayaklarımız bunu sürdürerek devam ediyorlar. Nilüfer ülkü ocaklarında yaptığımız panelin 2’ncisini bu akşam İnegöl’de yapıyoruz. Biz bir sloganla yola çıktık. Dedik ki ‘uyuşturucuya kurban verilmiş her genç kaybedilmiş birer vatan toprağıdır’. Panelin asıl ismi ‘benim çocuğum yapmaz deme.’ Herkesin çocuğu yapabilir. 2014 yılında, uyuşturucuya kurban verilen genç, bundan önceki senelerin 2 katı. Her geçen günde de artmakta. İnegöl’ümüzde, bu çok yoğun bir şekilde ticareti yapılan madde. Ülkemizin ve İnegöl’ün gürbüz çocuklarına Allah rızası için sahip çıkalım. Onlar bizim evlatlarımız. Onlar bu ülkenin umudu. Onların bu ülkenin geleceği. Uyuşturucuya kurban verilmiş her genç birer vatan toprağıdır. Vatan toprağına ne kadar hassasiyet gösteriyorsanız bu gençlere de aynı hassasiyet göstermenizi istiyorum” şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLAR ÜZERİNDE ÇOK İYİ ODAKLANMAMIZ LAZIM

Semineri gerçekleştiren Kişisel Gelişim Uzmanı Gülfize Demirhan, “Uyuşturucunun neden ve nasıl başladığını ve bunun nedenleri araştırmayı hiç düşünmediğimiz gibi, yalnızca uyuşturucu suçlayarak başlıyoruz. Bu uyuşturucuya başlayan çocukların zihninde oluşan nedenleri bulmadığımız sürece, bunun önüne geçmeyeceğiz. Bunun oluşmasına neden olan sorunlar ve nedenler araştırılması gerekiyor. Burada ailelere önem düşüyor, bizim ilgilendiğimiz çocuklarda gördüğümüz en büyük sorun ailelerden uzak yaşıyorlar, aileleri ile sorunlarını paylaşamıyorlar, aileler çocuklarla zaman geçirmiyor.  Burada aile akşam olduğunda yemek sonrası aile bütünlüğünü koruyacak çocuklarının sıkıntılarını dinleyecek ve çocuğu ile ilgili bir değerlendirme yapması gerekiyor. Aslında sıkıntı aileden başlıyor sonra, eğitim hayatında. Öğretmen çok iyi bir gözlemci olması gerekiyor. Anne çocuğunu akşam 1-2 saat görüyor ama öğretmen daha fazla görüyor. Öğretmen çok iyi bir gözlemci olması gerekiyor. Burada iyi bir eğitmen aile ile iletişime geçerek sıkıntı çok ileri gitmeden problem çözülür diye düşünüyorum. Bu çocuklar bizim çocuklarımız bu çocuklara neden başladın diye sormayacağız sen neden başladın diye soracağız. Burada önemli olan neden başladığı bizim yapmamız gereken çocuklar üzerinde çok iyi odaklanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Panelistler; ülke genelinde gençliğin karşılaştığı sıkıntılar yanında uyuşturucu geleceğimizi tehdit eden vahim bir tehlike olduğuna işaret etti. Uyuşturucu alışkanlık ve bağımlılık yapan maddelerin Türkiye genelindeki oranları, nasıl ve hangi yöntemlerle yaygınlaşmaya ve yaygınlaştırılmaya çalıştırıldığının detaylarını anlatan konuşmacılar; slayt gösterileriyle dünya ve Türkiye’de uyuşturucunun tehlikelerini örneklerle sundu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş