Boğazköy sertifikasını aldı

İnegöl Halk Eğitimi Merkezinin açmış olduğu Boğazköy Mahallesindeki el sanatları ve giyim kurslarının sertifika töreni gerçekleştirildi.

Yayınlama: 27.05.2014
1.090
A+
A-

“Hayat boyu öğrenme” adı altında İnegöl’ün her köşesinde kurs açan Halk Eğitimi Merkezi Boğazköy Mahallesinde açmış olduğu el sanatları (13kişi) ve giyim kursunu (12 kişi) 25 kişi ile tamamladı. Törene İlçe Kaymakamı Ali Akça ve eşleri Ferahin Akça, Garnizon Komutanı Uğur Baş ve eşleri Zehra Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Yılmaz, Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ertan Kalkanlı katıldı.

 

TÜRKİYE ÇAĞINDA HİZMET VERMEKTEDİR






Törende konuşan İnegöl Halk Eğitimi Müdürü Burhanettin Özdemir; “İnsanoğlu doğduğundan itibaren öğrenme ile iştigal etmekte. Öğrenme hayatının her boyutunda var olması gerekmektedir. İlkokul ortaokul lise değil eğitimlerimiz devam etmekte bu eğitimlerimiz bitmiş değil. Örgün eğitimden sonra da devam etmesi gerekmektedir. İşte bu bölüme de doğumumuzdan ölümümüze kadar bu eğitimi hayat boyu eğitim diyoruz ve bunun için Halk Eğitimler olmaktadır. Halk Eğitim merkezleri Cumhuriyetin ilk yıllarında okuma yazmaya önem vermişler, dikiş kurslarına önem vermişler, ancak şuan itibari ile Halk Eğitimleri Merkezi yaklaşık 2200 civarında kurs seçeneği ile insanlarımıza Türkiye çağında hizmet vermektedir. Tarım, endüstri sektörlerinde gelişen teknolojide be bunları öğrenmesi gerektiği içinde eğitim devam etmektedir. Aslında biz öğrenme kültürüne uzak bir kültürden gelmiyoruz. “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz, iki günü birbirine eşit olan aldanmıştır.” Felsefesi ile bizler yetişmişiz. Bu anlamda hayat boyu öğrenmeye uzak bir yerden gelmiyoruz. Boğazköy bilindiği gibi barajın yanında olan bir yerleşim yeridir.  Barajdan dolayı toprak kaybı yaşanması nedeniyle bunun külfetini yaşadık. Ama bizler bu külfeti önümüzdeki dönemde nimete çevirmesini bilmeliyiz. Bu anlamda balıkçılık sektörünün gelişmesi olsun, su sporlarının gelişmesi olsun bunu geliştirecek her türlü eğitimler içinde Halk Eğitim olarak biz olmak istiyoruz. İnegöl Halk Eğitimi Merkezimizin yıl boyunca bugüne kadar 179 alanda 800 kurs ve 19.000 kişiye de biz hizmet ermiş bulunuyoruz. Önümüzdeki Ağustos sonuna kadar 1100 kursa 25.000 kişiye eğitim vermek istiyoruz. İşte bu kursların açılmasında bizlere öncülük eden Sayın İlçe Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, Şube Müdürlerimize ve öğretmenlerimize ve köy muhtarımıza teşekkür ediyorum. Kursumuza katılan kursiyerlerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

 

HALK EĞİTİM ARACILIĞI İLE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise; “Milli Eğitimde iki tür eğitim vardır bir örgün eğitim, eski adıyla yaygın eğitim yeni adıyla hayat boyu öğrenme dediğimiz okul çağı dışına çıkmış istediği konularda hayata hazırlayacak her konuda her zaman her yerde herkese kurslar açmaktadır. Dolayısıyla yetişmiş eğitilmiş toplumlara ihtiyacımız olduğundan dolayı yaşı 70 de olsa bilmediği konularda Halk Eğitim aracılığı ile yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar ilçe merkezinde olduğu gibi merkez dışı mahallelerimizde de devam etmektedir. Boğazköy Mahallemiz bu açtığımız kurslara duyarlı bir mahallemizdir. Eşlerini, çocuklarını kursumuza gönderdikleri için teşekkür ediyorum ve gelenleri de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

TOPRAĞA VERDİĞİMİZ CANLAR BİZE SAĞLAM BİNA YAPILMASI GEREKTİĞİNİ ÖĞRETTİ

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça, “Dede pilavı etkinlikleri bize ait olan güzel bir geleneğin devamıdır. Halil İbrahim sofrası kurma geleneği. Bizim insanımız Cenabı Hakk’ın kendisine vermiş olduğu nimeti başkalarıyla paylaşmayı sever. Barış Manço’ nun da bir şarkısında ifade ettiği gibi buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim sofrasına. İşte bizim milletimizi bu güzel geleneği devam ettirerek Allah’ın kendine verdiği nimeti diğer insanlarla paylaşma ihtiyacı hisseder. Dün Gökçeada da deprem oldu ve Türkiye’nin belli bir kısmı sallandı. Acılar insana en büyük öğretmendir. 1999 depreminde binlerce vatan evladını toprağa verdik. Milyarlarca maddi kayıp yaşadık. Ekonomimiz kilitlendi. İşte toprağa verdiğimiz canlar bize sağlam bina yapılması gerektiğini öğretti. Geleceği şekillendirmek için elimizde tek bir araç var o da eğitim ve biz okullarımızla halk eğitim kursları ile bir şeyin en iyisini en güzelini en sağlamını nasıl yapmamız gerekiyorsa biz bunu öğretiyoruz insanlara. İnsanlardan da şunu istiyoruz. Bir şey yapacaksanız en iyisini en doğrusunu en sağlamını yapın. Eğitimden bizim amaçladığımız budur. Bugün burada kendini geliştiren bayanlarımızın el emeklerini göreceğiz. Hepsini kutluyorum sergimiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş