Çanakkale menüsü o günlere götürdü

Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu Okul idaresi, öğle yemeğinde öğrencilere Çanakkale savaşı sırasında askerlerin günde bir öğün bulabildiği hoşaf ve buğday ekmeği ikram etti.

Yayınlama: 21.03.2014
1.555
A+
A-

Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu, Şehitler Haftası ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili bir program tertip etti.

 

EMPATİ KURMALARI SAĞLANDI






Okul bahçesinde yapılan törende konuşan Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hayrettin Doğan şunları söyledi: Bu hafta Şehitler Haftası ve 18 Mart Çanakkale Zaferinin 99. yıl dönümü. Bu münasebetle biz de okulumuzda hem şehitlerimizi rahmetle, minnetle analım, hem de Çanakkale ruhunu bugün hep beraber tekrar yaşayalım istedik. Şehitlik mertebesini, şehitlik makamını Allah (cc) kelamında bildirmiştir. Bu müjdeler ve bu makamların üstünde makam vermek, şehitliği anlatmak haddim de değil. Bizlerin anlayacağı şey şu olmalı; bizlere bırakılan bu vatanı korumak uğruna neler yapabiliriz? Sorusunu sormalıyız. Şehitler haftasını manalı kılan zaferlerden biri ‘Çanakkale Zaferi’dir. Çanakkale ile ilgili çok şeyler söylenir, çok şeyler yazılır. Ancak Çanakkale savaşı anlatılmaz yaşanır. Ülkesini seven her fert, Çanakkale’yi görmeli. Günlerce, haftalarca Gelibolu’yu gezmeli, toprağını sürmeli, havasını, şehit kokusunu teneffüs etmeli, empati kurarak Mehmetçiğin iman ve azmini hissetmeli, askerlerimizin ruhunun yüceliğini idrak etmeli, ecdadının asaletiyle iftihar etmeli, istikbale daha güvenle bakmalıdır.

 

YEMEK MENÜSÜNDE HOŞAF VE BUĞDAY EKMEĞİ

18 Mart 1915 günü tüm imkânsızlıklara rağmen, ümmet bilinciyle büyük bir destan yazıldı. Genç, yaşlı, ülkenin her köşesinden gelerek milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koyan kahramanlarımızın kazandığı eşsiz bir zaferdir Çanakkale zaferi. Bu zafer ile tüm dünya milletimizin yeniden dirilişine şahitlik etmiştir. İşte Çanakkale savaşındaki askerlerimizi anlamak, anmak, empati kurmak adına bugün yemek menüsünde hoşaf ve buğday ekmeği dağıtalım istedik. Öğrencilerimize bu günün anısına bu menüyü ikram ettik. İnşallah bir nebzecikte olsa ecdadımızın fedakârlığını, zor şartlar altında yaptığı savaşın ve kazandığı zaferin önemini ve ‘Çanakkale Geçilmez’ tabirinin ehemmiyetini anlamış olurlar. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.

 

Tören; okunan şiirler, söylenen ezgi ve marşların ardından öğrencilere dağıtılan hoşaf ve buğday ekmeği ile sonlandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş