Dönüşmeyen dershaneler hakkında vatandaşı uyardı

İnegöl’de özel lise statüsüne kavuşmayan Dershanelerin kayıt aldıklarını öğrenen İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü vatandaşı uyardı.

Yayınlama: 18.06.2015
1.109
A+
A-

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican İnegöl’de şu ana kadar iki Dershanenin özel okul olma başvurusunun bakanlık tarafından onaylandığını söyledi.

 

LİSTESİNİ TAKİP ETMELERİ GEREKMEKTEDİR








Konuya alakalı basın açıklaması yapan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Dönüşüm programına alınan bazı özel dershanelerin kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı değişikliği yapmadan Özel Temel Lise olarak faaliyette bulunduklarına dair reklam ve ilan verdikleri, ayrıca öğrenci kaydı yaptıklarına dair duyumlar alınmaktadır. Öğrenci ve velilerimizin mağdur olmamaları için kayıt yaptırılacak Özel Temel Liselerin Bakanlığımızdan izin alıp almadığını araştırarak kayıt yaptırmaları ve Müdürlüğümüz WEB sayfasında yayınlanan Özel Temel Liselerin listesini takip etmeleri gerekmektedir.” Dedi.

 

ŞARTLARI TUTANLARIN PEYDER PEY DÖNÜŞÜMLERİ YAPILIYOR

Dershane dönüşümlerinin bakanlık aracılığıyla olduğunu belirterek, “2014-2015 yılında bir dershanemiz temel liseye dönüşmüştü. Dershanelerin faaliyeti 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle sona ereceğinden, bir ay içerisinde dershanelerimizin bir kısmı Temel lisesi, özel liselere dönüşmesi için müracaatta bulundular. Şartları tutanların peyder pey dönüşümleri yapılıyor. Yakın zaman içerisinde bir dershanemizin daha Temel lise onayı geldi. Bakanlıkça onaylanmış iki temel lise var. Özel İnegöl Mozaik Temel Lisesi Ve Özel İnegöl Birey Temel Lisesidir” diye konuştu.

 

KESİNLEŞMEDEN KAYIT ALMASINLAR

Velilere uyarılar da bulunan Bilican, “Bakıyoruz bazı dershaneler, tabelalar asmışlar. Kesin bakanlığını onayı gelmeden bunların hiç birinin kıymeti yoktur. Bakanlık ne zaman onaylarsa o zaman kayıt alınır. Resmiyeti olmayan okula kayıt almak suçtur. Onayı alınmayan okula kayıt yapılmaz. Velilerimiz de bu konuda dikkatli olsun. Hiçbir dönüşümü olmayan dershane yönetimleri kesinleşmeden kayıt almasınlar” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.