Eğitim kampüsü tam kapasite hazır

İnegöl’deki Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Yerleşkesi, 6 lise ve bir anaokulu ile tam kapasiteli olarak hizmete giriyor. İnegöl, içinde sosyal bilimler ve spor lisesinin de bulunduğu dev eğitim köyü ile yine Türkiye’nin bir çok ilini geride bıraktı.

Yayınlama: 02.07.2014
1.059
A+
A-

Bursa’nın en büyük yatırımlarından biri olan İnegöl’deki Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Yerleşkesi’ndeki tüm okullar, bu eğitim öğretim döneminde hizmete giriyor.  Geçen yıl bir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’yle faaliyete geçen yerleşkede bu yıl 5 lise ve bir anaokulu daha açılacak. Yerleşkedeki 720 öğrenci kapasiteli yurt da öğrenci kabulüne başlıyor.

 

İşadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan, ancak bazı bürokratik sıkıntılar nedeniyle gecikmenin yaşandığı Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Yerleşkesi’nde, nihayet mutlu sona ulaşıldı. Yasal işlemlerin ve yerleşkenin fiziki eksiklerinin tamamlanması için yoğun çaba harcayan Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yerleşkenin 5 okulun daha hizmete girmesiyle tam kapasiteyle faaliyete geçeceğini söyledi. Yerleşkede bir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin geçen yıl eğitim ve öğretime açıldığını, bu yıl bir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin daha açılacağını açıklayan Hüseyin Şahin, ayrıca bir Ticaret Meslek Lisesi ve bir Turizm ve Otelcilik Lisesi’nin öğrenci alımı yapacağını bildirdi.






 

SPOR LİSESİNE ONAY

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın,  bu yıl açılacak üç meslek lisesinin ardından sosyal bilimler ve spor liselerine de onay verdiğini müjdeledi. Orta Öğretim Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvuruların olumlu sonuçlanmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Şahin, ‘Sosyal Bilimler Lisesi’ne 120, spor lisesine 90 öğrenci alınacak. Yerleşkedeki 720 öğrenci kapasiteli yurt da hizmete hazır. Sadece İnegöl değil, Bursa çok büyük bir eğitim yuvasına kavuştu. 6 lisenin bir arada bulunduğu bir yerleşke Türkiye’deki birçok ilde bile yok. İnegöl her zaman ilkleri başaran bir ilçe olarak, yine adından söz ettirecek bir eğitim yatırımı kazandı. Bu yatırım, devlet-vatandaş işbirliğinin en güzel örneğini oluşturuyor’ dedi.

 

ÖĞRETMEN ÇOCUKLARI İÇİN ANAOKULU HAZIR

Vekil Şahin, yerleşkede ayrıca liselerde görev yapacak öğretmenlerin çocukları için yapılan anaokulunun da bu yıl hizmete gireceğini söyledi. Şahin, yerleşkenin okulların yanı sıra, spor salonları, toplantı salonu, uygulama atölyeleri, yemekhanesi, idari birimleri, otoparkı, gösteri meydanı ve yeşil alanları ile gurur duyulacak bir eğitim köyü olduğu sözlerine ekledi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş