EĞİTİM’DE BAŞARI %65

İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2014 yılı üniversite yerleştirme karnesi belli oldu. Sınava giren 2540 öğrencinin %65’i olan 1636 öğrenci 2 veya 4 yıllık bir üniversiteye yerleşti.

Yayınlama: 06.08.2014
1.466
A+
A-

İnegöl’de eğitim-öğretim alanında faaliyetlerini sürdüren özel ve devlet okullarındın başarı grafiği belli oldu.

 

4 YILLIKLARIN ORANI %37






İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanan başarı tablosuna göre İnegöl’de bir liseden mezun olduktan sonra sınava giren ve yerleştirme işlemleri sonucunda bir yüksek eğitim kurumuna yerleşen öğrencilerin oranı %65. Aynı tabloya göre sınav sonucunda 4 yıllık fakülteye yerleşen öğrencilerin sayısı ise %37.

 

EN BAŞARILISI ALTIN NESİL VE KONUKOĞLU

15 okul arasında verilere göre en başarılı okul %91’lik yerleştirme oranı ile Özel Altın Nesil Lisesine ait. Devlet Okullarında ise en yüksek yerleştirme oranına ise %81’lik oranıyla Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi sahip.

 

DÖRTÇELİK SON SIRADA

En düşün yerleştirme oranı ise Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi’nde… Sınava gire 332 öğrencinin sadece 9 tanesi 4 yıllık bir üniversiteye yerleşirken, 146 kişi ise 2 yıllık bir yüksek öğretim kurumuna yerleşmiş. Bu rakamlara göre Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi yerleştirme oranları arasında %46 ile son sırada yer alıyor. Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi’ni sıralamada %47’lik oran ile Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, Yunus Emre Meslek Teknik ve Anadolu Lisesi, Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Y. Abdurrahman Öztarhan Anadolu Lisesi takip ediyor.

 

FEN LİSESİ %64’TE KALDI

İnegöl’de liseler arasında en başarılı okullardan gösterilen Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi’nin %64’lük oranı hayal kırıklığı yaratırken, tablo incelendiğinde oranın bu denli düşük olmasının ana sebebinin ise istedikleri puanları alamayan öğrencilerin herhangi bir tercih yapmaması olarak görülebiliyor. Zira sınava giren 57’si 4 yıllık bir fakülteye yerleşirken, kalan 32 kişi ise hiç tercih yapmamış.

 

EN ÇOK EĞİTİM FAKÜLTESİNE YERLEŞTİRİLDİ

Açıklanan tabloya göre İnegöl bu yıl 4 yıllık fakülteler içerisinde en çok 157 öğrenci ile Eğitim Fakültesi’ne öğrenci gönderirken, onu 122 öğrenci ile Mühendislik Fakültesi, 51 öğrenci ile İlahiyat Fakültesi, 36’şar öğrenci ile Hukuk ve Tıp Fakülteleri takip etti.

 

Açıklanan verilere göre İnegöl’de eğitim öğretim veren tüm liselerin 2014 yılı başarı performansının oranı %65 olarak gerçekleşti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş