Eğitimden geçmeyen yönetici olamayacak

İnegöl Halk Eğitim Merkezi yönetimi, dernek ve kooperatif yöneticilerine ve personellerine yönelik “Muhasebe ve Finansman Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi” kursunu önümüzdeki günlerde açacak. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, yönetmeliğe göre bu kursu almayan kişilerin kooperatif yöneticiliği yapamayacağını ifade etti.

Yayınlama: 18.06.2015
783
A+
A-

Burhanettin Özdemir, “Muhasebe Ve Finansman Kooperatifçilik Geliştirme Ve Uyum Eğitimi” kursunu önümüzdeki günlerde açacaklarını, bu kursa katılmayanların ise yöneticilik yapamayacaklarını ifade etti.

 

İNEGÖL HALKIMIZA DUYURMAK İSTİYORUZ






Yeni kursla alakalı basın açıklaması yapan Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir, “İnegöl Halk Eğitim Merkezi olarak, önümüzdeki dönemde yeni bir kurs açmayı düşünüyoruz. İnegöl’de bildiğiniz gibi pek çok kooperatif var. Bu kooperatiflerle ilgili eğitim vereceğiz. Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi adı altında, 24 saatlik, gündüzleri yaptığımız takdirde 3 gün, akşamları ise 4 akşam şeklinde kurslarımızı planlıyoruz. Şu an yaklaşık 50 başvuru bize geldi. Ama kooperatiflerde görev yapan, yönetici olarak görev yapan veya denetçi olarak görev yapan herkesin bu eğitimleri alması gerekiyor. Biz başvuruları almaya başladık. Temmuz ayı itibari ile de bu kursları açmayı düşünüyoruz. 24 Saat bu kurslara katılacak kooperatifler de görev yapan herkesin başvurmasını bekliyoruz. En kısa zamanda bu kurslarımı faal olarak açacağımızı İnegöl halkımıza duyurmak istiyoruz” dedi.

 

BU EĞİTİMİ ALMASI ZORUNLU HALE GELMİŞ DURUMDA

Bu kursu almayanların başkan ve yöneticilerin çalışamayacaklarını bildiren Müdür Özdemir, “O yüzden bu mutlaka bu kursa katılmaları gerekiyor. Gerek yönetici olarak, gerek denetçi olarak, gerekse de personel olarak görev yapacakların bu eğitimi alması zorunlu hale gelmiş durumda” şeklinde konuştu.

 

KATILIM ŞARTLARI

Müdür Özdemir kursa katılım şartlarını şöyle sıraladı; “Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak. İşletmelerin ilgili bölümlerinde çalışmış veya çalışıyor olmak. Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş