Emniyet, güvenli traktör kullanımına dikkat çekiyor

İnegöl Şehit Bekir Özcan Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, “Güvenli trafik ortamı ve traktör sürücülerinin rolleri” konulu eğitim semineri kapsamında önceki gün Deydinler Mahalle muhtarlığı iş birliği ile mahalle sakinlerine eğitim ve bilgilendirme semineri düzenledi.

Yayınlama: 13.06.2014
726
A+
A-

Deydinler Mahallesinde 80 traktör kullanıcısının katılımı ile düzenlenen ve yaklaşık iki saat süren eğitim seminerine; AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selahattin Külcü, Deydinler Mahallesi Muhtarı Mesut Öksüzoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan İnegöl Bölge Trafik İstasyon Amiri Başkomiser Gökhan Genç, seminerin amacının “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” çerçevesinde tarımsal faaliyetlerin arttığı dönem öncesi ve dönem içerisinde alınması gereken tedbirler ile yapılacak olan trafik denetimleri hakkında çiftçilerimizi bilgilendirmek olduğunu söyledi.






 

Gökhan Genç, bu doğrultuda hazırlanan plan kapsamında tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu Deydinler Mahallesinden başlamak suretiyle olabildiğince çok mahallenin ziyaret edilerek seminerlere devam edileceğini belirtti.

 

Açılış konuşmasının ardından söz alan İnegöl Bölge Trafik Amir Yardımcısı Baş polis Memuru Güray Baygut da traktör ve tarım makinelerinin kazalarının nasıl azaltılabileceği, traktörlerde ve tarım makinelerinde kaza nedenleri, güvenli durdurma ve güvenli park etme kuralları, traktörlerde görünürlüğü artırma yöntemleri, yük üzerinde yolcu taşıma yasakları hakkında sunum eşliğinde bilgiler aktardı. Seminerde, çeşitli il ve ilçe merkezlerinde MOBESE kameraları tarafından kaydedilen traktör ve diğer tarım makineleri kaza görüntüleri vatandaşlara izlettirildi ve söz konusu kazaların meydana gelme sebepleri karşılıklı soru cevap şeklinde tartışmaya açıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş