EN ÖZEL KUTLU DOĞUM PROGRAMI

Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası nedeni ile bir program düzenleyerek katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Yayınlama: 26.04.2016
961
A+
A-

Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin özel öğrencileri, Hz. Muhammed (sav)’in doğumunun 1445’inci yıldönümü nedeniyle Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında öğretmenleri Aliye Baki, Gamze Alan, Aslı Yılmaz Önder, Ali Akkoç ve Bülent Ülger’in rehberliğinde hazırlayıp sunduklarıprogramda peygamber sevgilerini ve ona olan bağlılıklarını gösterirken büyük takdir topladılar.

           

Sunuculuğunu Zehra Uyar’ın yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 12. sınıf öğrencilerinden Abdülkadir Öztürk’ün ezbere okuduğu Duha Suresi ve Türkçe anlamı ile başladı.






           

Okul Müdür Yardımcısı İhsan Tokgöz “Kur’an’a göre Hz. Muhammed” başlıklı konuşmasında; “Yüce Allah Kur’an’da Hz. Muhammed’i bizlere en güzel örnek olarak gösteriyor. Öyleyse onu tanımamız gerekiyor. Bize onu en doğru şekilde tanıtan hayat kitabımız Kur’an’dır” dedi. İhsan Tokgöz; “Hayatın gayesinin, yaratılışın manasının silindiği, yok olduğu, her şeyin manasız görüldüğü bir ortamda başıboşluk ve hüzün girdaplarında boğulmaya yüz tutmuş 21. yüzyıl insanı, maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür. İşte biz böyle bir zamanda yaşıyoruz. Bugün artık ruhlar bir şey bekliyor, maneviyata aç gönüllerimiz her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her şeye rağmen ruh ve mana kökleri sağlam, fıtratlarındaki saflığı, temizliği barındıran insanoğlu er yada geç dönüp dolaşıp onun şefkat ve merhamet ikliminde buluşmalı, yeni bir dirilişe ermeli ve dünyaya yeniden sevgiyi, barışı getirmelidir” ifadelerini kullandı.

 

Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin özel öğrencilerinden Nurşen Gündoğan’ın “Peygamberim”, Mustafa Şahin’in “Ey Allah’ın Resulü” ve Mezgi Ekin’in “Kutlu Doğum” şiirinin ardından Harun Salacan Hz. Peygambere hitaben yazdığı mektubu okudu.

Özel öğrencilerden dördünün hazırlayıp sunduğu “40 İlahi Oratoryosu” ilgi ile takip edildi.

 

10/B sınıfı öğrencisi Adem Çelik’in “Medine Gülü”, 9/B sınıfı öğrencisi Dilek Yamur’un “Aman Çeşme”, 12/B sınıfı öğrencisi Yasin Bayramoğlu’nun “Demedim mi?” adlı ilahiyi söylemesinin ardından müzik öğretmeni Bülent Ülger’in yönetimindeki özel öğrencilerden kurulu okul korosunun coşkuyla seslendirdiği “571’de Bir Güneş Doğdu” ve “Teşekkür Ederim Allah’ım” ilahileri izleyenleri duygulandırdı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş