Gençler mobilyadan bihaber

Benim Geleceğim Mobilya (BGM) projesinin tanıtımları çerçevesinde mobilya sektörü ile ilgili bilgilendirilen öğrenciler şaşkın! Öğrenciler kendilerine ilk kez mobilya sektörünün geleceği olan bir iş kolu olarak tanıtıldığını ve tavsiye edildiğini söylerken, öğrencilerin büyük bir bölümünün tercihlerdeki önceliklerini değiştireceklerini ifade etmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

Yayınlama: 01.05.2014
908
A+
A-

MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından geliştirilen ve yapılan protokolle hayata geçirilen Benim Geleceğim Mobilya BGM Projesi’nin okul müdürleri ve öğretmenlerle paylaşılmasının ardından, İnegöl’deki 46 okulda öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları yapılmaya başlandı.

 

ÖĞRENCİ SAYISINDA 5 KAT ARTIŞ BEKLENİYOR






Gelişmiş ülkelerdeki eğitim modelleri incelenerek başlatılan BGM projesiyle mobilya sektörüne olan ilgiyi küçük yaşlarda sağlamak isteyen İnegöllü işadamları, burs, yurt dışı fuar gezileri, kişisel eğitim programları gibi teşviklerle Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda açılacak Mobilya ve Dekorasyon bölümünde okuyan öğrenci sayısının 5 kat arttırılmasını hedefleniyor.

 

OLANAKLAR KARŞISINDA ÖĞRENCİLER ŞAŞKIN!

Bu bağlamda bu yıl lise tercihleri yapacak olan Şipali, Kulaca, Alibeyköy, Hamamlı ve Gündüzlü İlköğretim Okullarındaki 8. Sınıf öğrencileri ile baylaşılan proje, öğrencilerden de büyük ilgi gördü. Mind Up Danışmanlık Genel Müdürü Zafer Polat Koyuncu tarafından yapılan sunumla proje hakkında detaylı bilgi edinen öğrenciler, kendilerine sunulan olanaklar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Yapılan bilgilendirme toplantılarında acı bir gerçekte ortaya çıktı. Bugüne kadar kendilerine ilk kez birileri tarafından mobilya sektörünün geleceği ve avantajlarından bahsedildiğini söyleyen öğrencilerin büyük bir bölümünün tercihlerdeki önceliklerini değiştireceklerini ifade etmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

 

MOBİLYA POPÜLER BİR SEKTÖR HALİNE GELDİ

Bilgilendirme Toplantısına katılan Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru da öğrencilere yönelik bir konuşma yaptı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ali Doğru şunları söyledi: Mobilya hem ülkemizde, hem de dünyada popüler meslek dallarından biri haline geldi. Geleceği olan ve maddi geliri yüksek olan bu sektörün İnegöl’ün ana geçim kaynağı olması da bir avantaj. Sizlere önerim bu avantajı iyi kullanmanız. Çünkü mobilyamızın geleceği sizlersiniz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş