H.F.R.’den bir ilk daha

İnegöl’de aile eğitimi alanında birçok ilkelere imza atan H.F.R. Eğitim Danışmanlığı ve Kişisel Gelişim Merkezi şimdi de kurumsal anlamda firmalara hizmet vermeye başladı. Kurumsal Koçluk Hizmetini kapsamında firmalarda verimlilik oranını arttırmaya yönelik hizmet verilecek.

Yayınlama: 17.04.2014
1.171
A+
A-

H.F.R. Eğitim Danışmanlığı ve Kişisel Gelişim Merkezi yeni hizmete imza atmaya devam ediyor.

 

İnegöl’de ilk kez aile danışmanlığı eğitimi veren kurum olan firma şimdi de İnegöl’de ki işletmelere, kurumsal koçluk hizmetini getirdi.








 

HEDEFE ULAŞMAK İÇİN EYLEM PLANI HAZIRLANIR

Uzman Kurumsal Koçu Hakan Okuş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları söyledi: Kurumsal koçluk hizmetinin ana hedefini; Kurumların ve çalışanlarının verimliliğini arttıracak şekilde değişmeleri ve gelişmeleri olarak söyleyebiliriz.  Belli adımları içeren kurumsal koçluk süreci, koçla danışanın uyum sağlaması ve karşılıklı güven ortamının oluşturulması ile başlar. Kurumsal koçluk sürecinde müşterinin yaşadığı sorunlar, gelişmeye açık yönleri ve istekleri analiz edilir. Sonraki aşamada bu hedefe ulaşmak için kullanılabilecek kaynaklar tespit edilir ve karşılıklı karar verilen bir eylem planı hazırlanır. Plan devreye sokulur ve uygulamada karşılaşılan aksaklıklar ve kaydedilen ilerlemeler karşılıklı değerlendirme yapılarak belirlenen hedefe ulaşılması sağlanır. Tüm süreç müşteri ve koç arasında bir gizlilik çerçevesinde yürütülür. Çalışmaların sonucunda gelişmeler ve yaşanılan konulara ilişkin raporlama yapılarak işverenle belli konular paylaşılır. Neden şirketlerin Kurumsal Koçluk çalışması alması gerektiği yönünde ise şunları söyleyebiliriz. Koçluk alan ile almayan kurunlar arasında ciddi yapı, organizasyon ve iletişim farklılıkları gözlenmektedir. Koçluk alan şirketler her şeyden önce hem kendi gelişim ve değişim alanlarını görmekte hem de hangi konulara ve nasıl odaklanması gerektiği yönünde objektif, tarafsız ve çıkar ilişkisi olmayan bir kişi tarafından profesyonelce çalışma yapma imkânı bulmaktadır. Tüm bu çalışmalar neticesinde çalışmalarında, ilişkilerinde, yönetim becerilerinde, takım yönetiminde ve hedeflerinde neleri yapabildiğini, neleri yapmakta zorlandığı ve bundan sonraki süreçlerde hangi yöntem ve metotları kullanarak değişim ve gelişim kat edebileceğine dair bilgilere ulaşabilmektedir.

 

YÖNETİMDE GELİŞİM VE DEĞİŞİM

Koçluk,  kurumlarda kişilerin özgüvenlerinin daha net olarak ortaya çıkmasına, iş motivasyonun yükselmesine, hedefleri daha net koymasına, bu koymuş olduğu hedefleri elde etme noktasında analiz ve kriterleri farklı şekilde görme ve değerlendirme becerisi kazandırmaktadır. Ayrıca kurumlardaki kişiler arasındaki ilişkilerin gelişmesine, doğru dinleme–dinlenme, konuşma ve en önemlisi de geri bildirimlerin tamamen destekleyici şekilde yapılmasına hizmet etmektedir. Ekip yönetiminde, liderlik, yöneticilik becerileri ve ilişkilerinde de ciddi anlamada değişiklik ve gelişmeler söz konusu olmaktadır. Kısaca listeleyecek olursak Kurumsal Koçluk çalışmasının şirketlere dolayısıyla şirketlerdeki çalışanlara desteği ve yararını şu şekilde ifade edebiliriz. Yöneticilerin;  %77’sinde astlarıyla olan ilişkilerde iyileşme,  %61’inde iş tatmininde artış %67’sinde takım çalışmasında artış kaydedilmiştir. Koçluk desteğinin verildiği şirketlerdeki olumlu gelişmelerden bazıları ise şöyle: Verimlilik artışı – %53, Kalite artışı – %48, Kurumsal yapının güçlenmesi – %48, Müşteriye sunulan hizmet kalitesindeki artış – %39, Müşteri şikâyetlerindeki azalma – %34, Koçluk desteği alan yöneticileri bünyede tutma oranında artış – %32, Maliyetlerde azalma %23, Kârlılıkta artış %22, Altında çalışanlarla ilişkilerde iyileşme – %77, Üstleri ile ilişkilerde iyileşme – %71, Ekip çalışması verimliliğinde artış – %67, Diğer yöneticilerle ilişkilerde iyileşme – %63, İşten duyulan tatmindeki artış – %61, Kurum içi çatışmalarda azalma – %52, Kuruma sadakatte artış – %44, Müşterilerle ilişkilerde iyileşme – %37.  Ekibimizle işletmelere kurumsal koçluk hizmetini vermeye başladık. Tüm İnegöl’ümüzde ki firmalara bu hizmeti vermekten gurur duyarız.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.