Halk Eğitim’in eski binası artık onların

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Halk Eğitim Merkezi’nin eski binasının 23 yaş üstü özel eğitime muhtaç bireylerine bırakıldığını açıkladı. 23 Yaş üstü özel eğitime muhtaç bireyler için kurslar açıldığını belirten Bilican, “bu yıla kadar Halk Eğitim Merkezimizin bütün hizmetleri bu binada yapılmaktaydı. Halk Eğitim Merkezimize yeni bina yapılmasıyla birlikte, hizmetlerinin büyük bir kısmını yeni binada yapıyor. Bu binayı da özellikle 23 yaş üstü özel eğitime muhtaç bireyler için ayırdık” dedi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 24.02.2015
1.079
A+
A-

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve Halk Eğitim Müdürü Burhanettin özdemir, Halk Eğitim Merkezi’nin eski binasında incelemelerde bulundu.

 

22 ADET KURS AÇILDI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla 23 yaş üstü özel eğitime muhtaç bireylerin eğitilmesi amacıyla kurslar açıldı. Biliyorsunuz bu yıla kadar Halk Eğitim Merkezimizin bütün hizmetleri bu binada yapılmaktaydı. Halk Eğitim Merkezimize yeni bina yapılmasıyla birlikte, hizmetlerinin büyük bir kısmını yeni binada yapıyor. Bu binayı da özellikle 23 yaş üstü özel eğitime muhtaç bireyler için ayırdık. Bu bireylere değişik kurslar veriliyordu ama bu yıl mevzuat çerçevesinde burada kurstan ziyade bir okul gibi 23 yaş ve üzeri bireylerin talep ettikleri çeşitli kursları açmak üzere burayı bir okul mahiyeti kazandırıldı. Bu kapsamda şuan 38 tane öğrencimiz var. 22 adet kurs açıldı. 4 tane sınıfımız var. Her sınıfta 2’şer olmak üzere 8 tane öğretmenimiz var. Ayrıca bir sınıflık yerimiz daha mevcut. Eğer talep olursa o sınıfta da kurs açılabilir. Sınıflarımız genel de 9-10 kişilik. Yani burası bir özel kolej mahiyetinde. 23 yaş ve üzeri engelli bireylerimiz için oluşturduğumuz güzel bir merkez. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak nasıl eğitim çağındaki bireylere hizmet sunuyorsak, bu kapsamda eğitim çağını aşmış bireylere de aynı ehemmiyeti ve özeni göstererek çeşitli kurslar düzenlemekteyiz. Şuan bu özel bir kurs. Bu manada ilk olma özelliğini de taşıyor. Bir özel okul gibi hem kurs hem okul bir arada. Ben emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

22 KURSTA OKUL ORTAMI GİBİ EĞİTİM VERİYORUZ

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise, “Halk Eğitim Merkezimiz tarafından 23 yaş özel eğitime muhtaç bireylere yönelik kurslarımızın üçüncü yılındayız. Bundan iki yıl önce bize gönderilen bir emirle Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 16.08.2012 tarih 160/3284 sayılı yazıları doğrultusunda kurslarımızı düzenlemeye başladık. Bilindiği gibi Özel Hizmetler Yönetmeliğinin 46’ncı maddesinde 23 yaşındaki gün almamış özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik beceriler kazandırmak amacıyla resmi ve özel iş eğitim uygulama merkezleri açılabilir denilmektedir. Bu okullar daha sonra 4 yıllık eğitim hizmeti veren özel eğitim iş uygulama merkezi okullarına dönüştü. Dolayısıyla 23 yaş üzeri bireylere yönelik Halk Eğitim Merkezlerinde Valilikler tarafından kurslar açılması istendi. Bizde okul ortamını sağlamak için ilk olarak çıraklık eğitim merkezinde kurslarımıza başladık. İlçe milli eğitim tarafından öğrenciler taşımalı sistemle okula getiriliyor ve İnegöl Belediyesi yemek ihtiyaçlarını karşılıyor. Her sınıfımızda da 2 öğretmen bulunduruyoruz. Bu anlamda kendi sahasında bir ilk oldu. 22 kursta okul ortamı gibi eğitim veriyoruz. El sanatları ve özel eğitim sertifikası olan öğretmenlerimiz var. Bu öğrencilerimiz ile zaman zaman geziler ve sportif faaliyetler yapılıyor. Geçtiğimiz yıl ilk defa Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezlerine gönderdiğimiz öğrenciler çeşitli sportif etkinliklere katıldılar. Ama burada en önemlisi öğrenciler ailelerinden ayrı yaşamanın özlemini tattılar. Bu öğrencilerimize yönelik 4 sınıfta uygulamalarımız var. 1 sınıf daha arttırabiliriz. Öğrencilerimizin gelir elde etmesi için ahşap oyuncak atölyesi kurarak ürettikleri oyuncakları satacaklar. İnegöl Mobilyası’nın nakışları ile ilgilide çalışmamız var. Nevresim takımlarının siparişini aldık ve öğrencilerimiz nevresim takımlarını satacak. Bize bu imkanları sağlayan müdürlerimize ve İnegöl Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş