İftira, şantaj ve tehdit!

Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen arasında söz düellosu yeni bir boyut kazandı. Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi’ne yönelik iftira, şantaj ve tehditler savrulduğunu belirten Şube Başkanı Numan Şeker Şeker, kurum olarak bu tür ayrıntıları dikkate almayacaklarını ve çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Yayınlama: 28.04.2014
850
A+
A-

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanlığı’nı hedef alan açıklamalarına Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker’den sert tepki geldi.

 

ONLAR ÇAMURLA OYNAŞMAYA DEVAM EDEDURSUN






Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ve İnegöl Temsilcisi Şenol Şahin’e attıkları iftiralara son kez cevap verdiğine vurgu yapan Şeker, “İftiraların, hırçınlığın ve nezaketsizliğin, panikleme ve korkunun, yetkiyi kaybetme, sarı sendikacılıklarının üstünü örtme tezahürü olarak görüyor ve esefle kınıyoruz. Onlar çamurla oynaşmaya devam ededursun, biz toplumla kamu görevlileriyle, eğitim çalışanlarıyla olan toplumsal sözleşmemiz gereği hizmet üretmeye, başta üyelerimiz olmak üzere kamu görevlilerine ve emeklilerine kazanımlar üretmeye devam edeceğiz. Bu iftiralar ve saldırganlıklar bizim sadece sendikal bilincimizi pekiştirir ve azmimizi artırır” dedi.

 

İDDİAYI İSPAT EDEMEYENLER NAMUS, ŞEREF VE HAYSİYET YOKSUNUDUR

Şeker, Arif Nihat Asya’nın ‘Işığı önüne al yürü, gölgen arkandan ister gelsin ister gelmesin’ sözüne atıfta bulunarak, Türk Eğtim-Sen’e gönderme yaptı. “İddiayı ispat edemeyenler namus, şeref ve haysiyet yoksunudur” diyerek, görevden alınmasına ilişkin kendisine iftira atıldığını söyleyen Şenol Şahin’e son kez cevap veren Şeker, sözlerine şöyle devam etti: “Görevden alınmasına ilişkin kendisine iftira atıldığını söyleyen Türk Eğitim-Sen İnegöl Temsilcisi Şenol Şahin’in ‘devletin başbakanına hakaret ettiğim için müdürlük görevinden alındığım yalandır. Benim görevden alınma gerekçem dosyamda mevcuttur. Görevden alınma dosyamda başbakana hakaretle ilgili tek kelime geçmemektedir’ diyerek, gerçek dışı beyanlarda bulunuyor. Şenol Şahin, Cumhurbaşkanına, başbakana ve devletin büyüklerine sinkaflı hakaret ettiğine ilişkin ceza aldığına dair resmi yazı elimizde mevcuttur. Biz iftira atmıyor belgelerle konuşuyoruz.”

 

İSTİFA ETMEYİ DAVAYI SATMAK VE DÖNEKLİK OLARAK GÖRMÜYORUZ

Eğitim-Bir-Sen olarak ideolojiden uzak ve hizmet etmenin erdemine inanan bir sendika olduklarına vurgu yapan Numan Şeker, “Bazı sendikalar gibi üye olmayı bir hak, istifa etmeyi davayı satmak ve döneklik olarak görmüyoruz. Baskıyla tutulan yüzlerce üye, gün gelip baskı kuranlar temizlendiğinde hakiki tercihlerine yönelecek ve herkes gerçek sayısına kavuşacaktır. İşte ondan sonra gerçek nedir ve en büyük kimdir anlaşılacaktır. Eğitim-Bir-Sen yetki hedefi olan bir sendikadır, ancak iftira ile alınacak bir yetkiye asla tenüzzül etmeyecektir. İlimizde son 10 yıldır yetkili sendika olan Türk Eğitim-Sen bu yıl yetkili sendika olma konusunda korku yaşamaktadır. Bunların esas sıkıntısı da bundandır” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş