İlim Yayma’da coşkulu kapanış

Yıllardan beri İnegöl’de hizmet eden İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi’nde Yaz Kursları Kapanış Töreni gerçekleştirildi. Kapanış törenine ilgi ise yoğun oldu.

Yayınlama: 05.09.2014
799
A+
A-

İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi Yaz Kuran Kursları Kapanış Töreni geçtiğimiz Çarşamba akşamı saat 20.30’da İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

 

SİZLERDEN BEKLENTİMİZ TÜM ETKİNLİKLERİMİZE KATILIMLARINIZI DEVAM ETTİRMENİZDİR






Program öncesi bir konuşma yapan İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Basmacı, “Tatillerinin büyük bir bölümünü belli bir disiplin altında geçirmeyi tercih eden sevgili öğrencilerimizin hepsini gözlerinden öpüyoruz. Biliyoruz ki buralarda edindikleri alışkanlıkları, kardeşlikleri ve güzellikleri ömürleri boyu unutmayacaklardır. 60 yılı aşmak her cemiyete nasip olmayan bir ömürdür. İlim Yayma Cemiyeti de sizlerin desteği, sabitlenmesi ve yardımları ile inşallah daha nice 60 seneleri geride bırakacaktır. Sizlerden beklentimiz tüm etkinliklerimize katılımlarınızı devam ettirmenizdir. İnşaatlarımız, kurban etkinliklerimiz, öğrencileri ödüllendirmelerimiz, kurslarımız, yarışmalarımız, burslarımız yıl boyu devam edecektir. Bu dernek sizindir. Bu öğrenciler sizindir” dedi.

 

“İMAM HATİP LİSELERİNDEN ÇIKANLAR NİYE İMAM OLMUYOR“

Daha sonra kürsüye çıkan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise, “Bundan yaklaşık 40 yıl önce bu aylarda bu bahçede 2 katlı bir bina vardı. Yağlı Tohumlar deposu olarak kullanılıyordu. Bina İlim Yayma Cemiyeti’nin oldu ve 1974 yılında İmam Hatip Lisesi arkada gördüğünüz büyük binada 2 katlı olarak açıldı. Beni de rahmetli dedem ve babam elimden tutarak 1974 yılında bu okula yazdırdı. Yaklaşık 30 senem öğrenci olarak öğretmen olarak idareci olarak bu mekânlarda geçti. Babam okula beni yazdırırken hiçbir zaman bir imam olsun diye yazdırmadı ama çoğumuzun anne babasının içerisinden geçen bir şey vardı; çocuğum burada Allah’ın kitabını öğrensin, maneviyatlı olsun, ahlaklı olsun, dürüst olsun, adam olsun ve ben öldükten sonra bana bir Fatiha okusun diye yazdırdı. 240 öğrenci olarak başladık ve 36 öğrenci olarak beraber mezun olduk. İçimizden bazıları İlahiyat okudu ama bir kısım arkadaşlarımız tıp okudular siyasal okudular diğer eğitim fakültelerini okudular. Bizden sonra da arkadan gelenler daha başarılı bir şekilde devam etti. Nitekim avukatlarımız çıktı hâkimlerimiz çıktı savcılarımız çıktı kaymakamlarımız çıktı. Ama birileri bundan rahatsız oldu ve dediler ki İmam Hatip Liselerinden çıkanlar niye imam olmuyor da kaymakam oluyor, hâkim oluyor, savcı oluyor, doktor oluyor… Bundan rahatsızlık duydular. Tam bu dönemde de ben İznik’te İmam Hatip Lisesi’nde idareci olarak görev alıyordum. 28 Şubat sürecinin bütün sert müdahaleleri hepimizin üzerinden geçti. Ama Allah’a şükür bugün sadece kaymakam, sadece doktor, sadece öğretmen, hâkim, savcı olmadı, Allah’a şükür bugün İmam Hatip Liseli bir Başbakan gördük hatta İmam Hatip Liseli bir Cumhurbaşkanı gördük. Ben de şuan okul müdürlüklerinden sonra 4 buçuk yıldır Halk Eğitim Merkezi Müdürü olarak görev yapıyorum” şeklinde konuştu.

 

ALLAH’A ŞÜKÜR ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Okullar hayat olsun’ projesine değinen Müdür Burhanettin Özdemir, “Bu projenin amacı okulları akşamları eğitim öğretim zamanının dışında halkın hizmetine açmaktır. Bu binalar sadece eğitim öğretim saatlerinde öğrencilere kalmasın onun dışında da hizmete devam etsin. İşte bununla ilgili en çok görevlendirilen kurum bizler olduk, Halk Eğitim Merkezleri oldu. Yaz tatili boyunca 16 tane okulu çocuklarımızın hizmetine açtık. 4 tane sivil toplum kuruluşunun binalarını da katınca toplan 20 tane binada 68 kursta yaklaşık 2 bin öğrencimiz yaz boyunca eğitim gördüler. Bir kısım öğrenciler sokakta köpek taşlarken sizin çocuklarınız Kuran öğrendiler aynı zamanda oynadılar, eğlendiler ve en iyi şekilde zamanlarını geçirdiler. Bugün İnegöl’de basında en çok gündemde olan şikâyet uyuşturucudur, şiddettir. Allah’a şükür çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Buraya gönderen bütün velileri canı gönülden kutluyorum, bundan sonra İlim Yayma Cemiyeti’nin yapacağı hizmetlerde kendilerine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş