Kur’an Kursları’nda futsal heyecanı

İnegöl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İnegöl Müftülüğü’nün, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Bakanlığı arasında düzenlenen protokol çerçevesinde ortaklaşa düzenlediği salon futbolu turnuvası dün Kapalı Spor Salonu’nda start aldı.

Yayınlama: 21.08.2014
938
A+
A-

Gençler ve minikler olmak üzere 2 kategoride toplamda 17 Kur’an Kursu’nun ve 150 sporcunun katılım gösterdiği turnuvanın Cuma günü sonlanacak.

 

KUR’AN KURSLARINA SPORLU FİNAL






Turnuvanın açılış karşılaşması öncesi açıklamalarda bulunan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel şunları söyledi: Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortak protokolü ile Türkiye genelinde diyanete bağlı Kur’an Kursları ve İlçe ile İl Gençlik Spor Müdürlüklerinin ortak organizasyonu olan bir aktivitenin başlangıcını yapıyoruz. Salon futbolu yani futsal müsabakası gençler ve büyükler olmak üzere 2 kategoride oluyor. 2001 doğumlu ve üstü olanlar minikler kategorisinde, 2001 altı olanları da gençler kategorisinde yarıştırıyoruz. Turnuvamız 2 gün sürecek. Bu turnuvaya 17 tane Kur’an Kursu katılım gösterdi. 150 sporcumuz bu turnuvada boy gösteriyor. Bu sabah başlayan müsabakalarımız Cuma günü sona erecek ve kupaları İlçe Müftülüğümüz ile birlikte takdim edeceğiz. 22’sinde Kur’an Kursları da sona ermiş oluyor. Böyle bir spor aktivitesi ile birleştirilmiş bir final ile bu seneki yaz Kur’an Kurslarını bitirmiş olacaklar. İlçe Spor Müdürlüğü de bu organizasyona ev sahipliği yapmış oluyor. Katılan tüm İnegöl Kur’an Kursu öğreticilerimizi ve İnegöl İlçe Müftülüğümüzü takdir ediyorum. Sporculara da centilmence bir turnuva diliyor. İnşallah kazasız, belasız tamamlamış oluruz.

 

ÇOK FAYDALI VE ANLAMLI BİR PROTOKOL

Turnuvanın çok faydalı olduğunu savunan İlçe Müftü vekili İsmail Yıldırım ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince yaz Kur’an Kurslarına devam eden öğrenciler arasında sportif faaliyetlerin yapılması öngörülmektedir. Bu dinimizin genel esaslarına da uygundur. Çok anlamlı bir protokol… Dinimizde her insanın sağlıklı olması için spor yapması gerekir. Hz. Peygamber (A.S.) her fırsatta insanları ferdi spora teşvik etmiştir. Her ebeveynin çocuklarını güreş, yüzme, binicilik, atıcılık gibi sporlara alıştırması, öğretmesi velinin görevleri arasında sayılmıştır. Bu faaliyetin yaz Kur’an Kurslarımızda yapılıyor olması çocuklarımızın hem kaynaşması açısından, birbirlerini tanıması açısından hem paylaşmayı öğrenmeleri açısından hem de grup faaliyetlerini öğrenmeleri ve ileride hayat boyu edinecekler açısından son derece önemlidir. Çocuklarımız böylece hem dinlerini güzel bir şekilde öğreniyorlar hem de sportif faaliyetlere katılarak az önce özetlemeye çalıştığım faydaları tebliğ ediyorlar. Dolayısı ile çok faydalı ve anlamlı bir protokol. Katılan bütün yavrularımızı, hocalarımızı kutluyorum. Faydalı olacağına inanıyorum. 17 cami katıldı ama önümüzdeki yıllarda bu sayının artacağına inanıyorum. Herkese hayırlı olsun.

 

YILDIZLAR KATEGORİSİNDE 8 TAKIM YARIŞACAK

İnegöl Yıldızlar Yaz Kur’an Kursları Futsal Turnuvası 8 takımın yer aldığı 2 gruptan oluştu. A Grubu’nda Alanyurt Merkez Camii, Çeltikçi Camii, Kırcalı Camii, Halitpaşa Camii, B Grubu’nda ise Burhaniye Camii, M.Erkek Kur’an Kursu, Edebey Camii, Mevlana Camii yer aldı.

 

KÜÇÜKLER KATEGORİSİ 3 GRUPTAN OLUŞUYOR

İnegöl Küçükler Yaz Kur’an Kursları Futsal Turnuvası 9 takımın yer aldığı 3 gruptan oluştu. A Grubu’nda, Güzel Yurt Camii, Burhaniye Camii, Halitpaşa Camii, B Grubu’nda Mevlana Camii, Alanyurt Merkez Camii, Mesudiye Merkez Camii, C Grubu’nda ise Edebey Camii, Çeltikçi Camii ve M.Erkek Kur’an Kursu yer aldı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş